Sweetwood

... because I'm cooking now!

Banoffee cups

No bake banoffee cups

5224-Snapseed.jpg

Справжній британський десерт. Варіацій існує безліч, але базово складається з подрібненого печива, карамелі або вареного згущеного молока (до речі, якщо надумаєтесь, то не лінуйтеся і варіть самі; я ще не зустрічала в нас хорошого готового; може десь у крафтових мануфактурах - здавайте паролі, якщо знаєте), бананів, збитих вершків та посипаний зверху тертим шоколадом або кавою.

Баноффі - від поєднання слів "банани" і "тоффі". Кажуть, десерт придумав у 1970х шеф з Англії. Одне з найлегшого (в найкращому сенсі), що доводилось готувати. Смак насичений, must try!

P.S. Я спершу хотіла зробити у вигляді пирога. Інгредієнти якраз на нього розраховані (22см). Але захотілось експериментів з подачею. Судячи із заляпаних склянок - мені ще тренуватись і тренуватись. Вибачайте ^_^...

Розповісти друзям:

Banana upside down cake

2680-IMG_7233.JPG

Перевернутий торт з бананами

Похмурість сірих днів геть не лякає мене. Це зовсім маленький період, а скоро сніг, передсвяткові клопоти, радість ялинкових вогнів і смачнючих запахів та тепло зустрічей.

Власне, цей банановий перевернутий торт раптом і нагадав мені ароматом кориці, що свята наближаються. А пекла його аж тричі перш ніж зробити фото - з'їдали з гостями швидше, ніж випадала нагода зробити кілька кадриків.

Моя наполегливість говорить лиш про одне - торт ф а н т а с т и ч н и й і вартий того, щоб пекти знову і знову. Не складний, цікавий рецепт і компоненти. Завдяки йогурту у складі тіста, торт вологий, приємний. І красивий. Погодьтесь, цей бурштиновий колір карамелі досить звабливий чи не так?

Смаків багато: банани, кориця, карамель (яка, фактично, виконує роль соусу). Думаю, морозиво чи вершки збиті тут зайві... Хіба в спеку)

Без сумніву, пробуватиму з іншими фруктами.

Рецепт www.callmecupcake.se (адаптований). Один із моїх улюблених блогів ;)

5425-IMG_7227.JPG2953-IMG_7228.JPG6203-IMG_7230.JPG7303-IMG_7231.JPG

Інгредієнти:

Для карамельного соусу: 65г вершкового масла, 125г цукру, 2-3 стиглі банани.

Для тіста: 200г борошна, 1/2 ч. ложки соди, дрібка солі, 1/2 ч. ложки меленої кориці, 1/4 ч.л. меленого мускатного горіха (в оригінальному рецепті використано імбир), 125г розмякшеного вершкового масла, 180г цукру, 2 яйця, 150мл класичного йогурту кімн. температури.

Приготування:

Готуємо карамельний соус: на повільному вогні розтоплюємо цукор і додаємо масло (все забурлить). Повільно помішуємо 2-3 хв поки суміш не стане однорідною. Знімаємо з вогню.

Будьте завжди уважні готуючи карамель, адже температура дуже висока. І особливо не дозволяйте це робити діткам!

Духовку розігріваємо до 175 С.

Роз'ємну форму діаметром 20-22см змащуємо маслом і дно вкриваємо папером для випікання. Виливаємо туди карамельний соус.

Знешкурені банани розрізаємо вздовж навпіл і викладаємо на пательню поверх соусу стороною зрізу до дна.

В середній мисці змішуємо просіяне борошно та інші сухі інгредієнти.

Окремо збиваємо масло та цукор поки маса не буде пухкою. Далі по одному додаємо яйця, щоразу гарненько збиваючи. Поетапно підмішуємо сухі інгредієнти та наостанок - йогурт. Виливаємо тісто на пательню поверх карамелі та бананів. Виріврюємо зверху.

Випікаємо 40-45хв до світлокоричневого кольору або сухого тестера. На дно духовки обов'язково поставте пательню вкриту пергаментом, щоб зібрати краплі карамелі - найімовірніше торт потече.

Вийнявши торт з печі, даємо йому 5 хв охолонути. Потім акуратно відкриваємо і відкріплюємо боки форми, перевертаємо торт на таріль. Знімаємо пергамент і облизуємо пальці від карамелі ;)))))

8627-IMG_7226.JPG...

Розповісти друзям:

Гарбузовий тарт

Сонячний американський гарбузовий пиріг для тих, хто любить цей овоч в усіх його проявах. Регулюйте порцію цукру на свій смак, у рецепті вказана, як на мене, максимальна кількість. Особливо тішуся кольором - не сподівалась такого яскравого, просто меджик в цю похмуру погоду. Нам засмакував холодним наступного дня навіть більше. Насолоджуйтесь готуванням та частуванням ;)

380-IMG_6787.JPG6135-IMG_6798.JPG5227-IMG_6793.JPG

Гарбузовий пиріг
Інгредієнти:

200 г борошна, 100 г вершкового масла, 2 яйця, 400 г гарбуза, 100 г цукру, 100 мл жирних вершків/сметани, ванільний цукор, кориця, сіль.

Приготування:

У великій мисці змішуємо просіяне борошно та сіль. Додаємо розмякле масло і перетираємо масу руками. Далі додаємо яйце, замішуємо тісто, загортаємо у плівку та кладемо на півгодини до холодильника.

Тим часом, чистимо гарбуз, нарізаємо на шматки і, додавши трішки води, тушкуємо поки вся рідина не випарується. Це займе приблизно 20хв.

Змащуємо форму маслом і духовку нагріваємо до 190С.

Блендером подрібнюємо м'якоть до однорідної маси.

Виймаємо і розтачуємо тісто. Викладаємо у невисоку форму, наколюємо виделкою і випікаємо 10-15хв.

Поки печеться основа гарбузове пюре збиваємо з яйцем, цукром, сметаною та спеціями (кориця, ванільний цукор, дрібка солі). Потім виливаємо все у форму з тістом і випікаємо ще приблизно 45хв.

3744-IMG_6775.JPG ...

Розповісти друзям:

Кнедлі зі сливами

Кнедлі зі сливами

7263-IMG_6596.JPG

Сама себе здивувала приготувавши кнедлі... Нетипова для мене страва.

Вперше спробувала їх в Словаччині на вечерю (!!!) в єдиному відчиненому закладі прикордонного містечка на межі з Польщею. Я з тих подорожуючих, що люблять пізнавати країну через смак. І приглянулись мені в меню, бо відповідали всім на той момент вимогам: тепле і солодке в одній страві:)

З тієї ж причини майже з кожної подорожі я привожу книгу національної кухні. Часом таку неможливо знайти взагалі. А часом трапляються фантастичні видання з досконалою поліграфією і душевними текстами.

От як приготувати кнедлі я знайшла в австрійській кухні.

Отже, кнедлі зі сливами. Отака добротна ситна їжа лісорубів:)

9971-IMG_6576.JPG1968-IMG_6585.JPG

Інгредієнти:

300 г картоплі, 120 г борошна, 30 г манної крупи, 20 г розтопленого вершкового масла, дрібка солі, 2 жовтки, 6 кубиків коричневого цукру, 6 слив, чверть склянки сухарів, цукрова пудра, мелені грецькі горіхи (зрештою, будь-які).

Приготування:

Картоплю попередньо відварюємо "в мундирах", охолоджуємо, знімаємо шкірки та натираємо. Додаємо борошно, манну крупу, сіль, жовтки та масло і швидко замішуємо тісто. (Якість тіста може погіршати, якщо надто старанно і довго вимішувати). Помиті сливи розрізаємо на двоє (можна заморожені, у мене відразу половинками). Тісто розділяємо прибл. на 12 частин (формуємо валик товщиною 5 см, нарізаємо і розтачуємо кружочки). Загортаємо сливу і половинку кубика цукру в тісто. Сформовані кнедлі варимо у підсоленій воді на повільному вогні 10-12хв. Виймаємо з води, даємо чуть-чуть підсохнути, обкачуємо в підсмажених на маслі сухарях та горіхах, а зверху посипаємо цукровою пудрою.

Важливо: не додавайте до тіста картопляне пюре. 8416-IMG_6581.JPG

...

Розповісти друзям:

No bake blueberry cheesecake

Чізкейк омбре з чорницями (без випікання)

Останнім часом я то пишу нові пости, то пропадаю на довший час... Цьому всьому є пояснення - новий член нашої сім'ї - мій маленький син. Часу геть бракує, але якщо і виникає вільна хвилинка, то все одно хочеться бути з ним ^_^

Також я досі в пошуку стилю фотографій (ви ж знаєте, що рецепти всі перевірені і фото виключно мої). Хочеться менше зайвих елементів в композиції і більше зосередженості на світлі, настрої...

Коли Яремкові виповнилося 4 місяці, я приготувала цей чізкейк. Він божественний! Ці кольори - чиста любов.

Чудовий спосіб відпочити від духовки, а тими днями в нас ще й було страшенно спекотно.

Сирники (чізкейки) завжди виглядали мені такими делікатними в приготуванні. Не наважувалась до них братися. Насамперед, тут важлива якість сиру. Хвилинка непроплаченої реклами: "Простоквашино" якраз ідеальний для мене є: вологий, не кислий. Зробити такий домашній сир, особливо влітку, ще треба постаратися.

Багато чорниці (яку завжди можна замінити іншими ягодами), мало цукру, зовсім трішки желатину (в пошуках рецепту взагалі без нього) - то фантастичний десерт. Про желатин: я навмисне додаю менше, бо не люблю драглисту структуру. Дехто перестраховується додаючи навіть більше, боячись за консистенцію готового чізкейку. Як на мене, то краще з'їсти його ложкою, аніж одержати желе зі смаком сиру.

6279-2F0FE860-7DA4-4126-A697-2B60648EBD6

Інгредієнти:

90-100г пісочного печива, 3 столові ложки м'якого вершкового масла, 1 склянка чорниць + кілька для прикрашання, 3 ст. ложки цукру, 2/3 ч. л. желатину, 900г сиру кімнатної температури, 2 ст. ложки соку лимона, 3 ст. ложки цукрової пудри, 1 склянка класичного йогурту, 1 ст. ложка желатину.

Приготування:

У блендері подрібнюємо печиво і змішуємо з маслом. Щільно викладаємо у форму вистелену фольгою (у мене кругла d=20см).

Чорниці змішуємо з цукром та проварюємо 2 хв. Додаємо 2/3 ч.л. желатину, добре перемішуємо і відкладаємо охолонути.

Сир збиваємо блендером разом із йогуртом, цукровою пудрою та лимонним соком. Вкінці додаємо розведений желатин (мін. кількість води).

Сирну масу розділяємо на приблизно однакові три частини. До однієї додаємо 2-3 ст. ложки соку чорниць, до другої - решту чорниць, третя - без змін.

Виливаємо сир у форму на шар печива починаючи з найтемнішого і закінчуючи білим.

Далі - у холодильник на 3-4 години. Прикрашання за бажанням. Смачного!

8246-05B4C60F-5C9D-445B-A9C7-CE9BF37DE15

7723-67CF630D-7DD8-42E8-99E7-06167190154

6364-C1ADB2D7-11FD-4C03-9A13-91088E5697B

5140-D7D1218A-86E0-4341-B401-BF4E3BFF17C

5443-FA062DD0-63E0-4F16-BB6F-C5C30162DD5...

Розповісти друзям:

Apple scones

Цими днями блогу 2 роки. Нагадали соцмережі) Дякую їм за це, бо я б ще довго відкладала новий пост. Такий чарівний пендель.

Щось ситненьке приготуємо сьогодні - скони з яблуками (хтось знає, як то буде солов'їною?) Булочки наче з бабциного записника - домашні і затишні, неоковирні на вигляд, але аромаааатні...мммм. Ота поливка з корицею їх істотно доповнює: яблука люблять корицю.

Отже, нагадаю, що страва не для тих, хто любить поїсти, але не любить присідати))

1913-IMG_5083.JPG8000-IMG_5085.JPG4397-IMG_5088.JPG

Скони з яблуками
Інгредієнти:

Склянка очищених і нарізаних дрібними шматочками яблук, 1 яйце, 2 склянки борошна, 1 ч.л. порошку до печива, 2 ч.л. меленої кориці, 1 склянка цукру, дрібка меленого мускатного горіха, дрібка солі, 8 ст. ложок вершкового масла, півсклянки йогурту.

Для поливки: 2 ст. ложки яблучного сидру, 4 ст. л. топленого вершкового масла, 1 ч.л. меленої кориці, 2-3 ст. л. цукрової пудри.

Note: спеції (корицю та мускатний горіх) можна замінити сумішшю спецій для приготування глінтвейну.

Приготування:

Духовку розігріваємо до 180°C. Форму вистилаємо пекарським папером.

Змішуємо всі сухі інгредієнти у більшій мисці. До цієї суміші руками підмішуємо масло.

Окремо збиваємо йогурт з яйцями. Додаємо яблука.

Далі усе змішуємо вручну докупи. Тісто спершу кришитиметься, але коли добре вимісите - получиться гарна куля.

Викладаємо тісто на посипану борошном поверхню, розплескуємо круг прибл. 20 см у діаметрі і товщиною близько 2 см. Гострим ножем розрізаємо на 8 частин. Переміщаємо на підготовлену пательню, залишаючи між шматками проміжки (тісто збільшиться в об'ємі).

Випікаємо до рум'яного кольору (орієнтовно 15 хв).

Тим часом приготуємо поливку, змішавши усі необхідні інгредієнти. Поливаємо скони ще теплими - дім наповниться ароматом кориці ^-^

4595-IMG_5087.JPG

Ну, ви в курсі, що яблука сміливо можна замінити чорницями, малинками, полуничками...

Гайда пікнікувати?...

Розповісти друзям:

Із любові до сирого тіста і заварного крему почалася моя дружба з пекарством. Кілограми рогаликів та сухариків з бабцею і сотні еклерів з мамою... І завжди я поряд, щоб облизати ложку))

Випічка і десерти не є базовими потребами у харчуванні. Тому сам процес — це розвага, яка приносить радість.

Апетитні аромати, від яких можна зомліти, і безкінечна імпровізація — те, що подобається мені зараз.

Якщо у вас вдома завжди є яйця, борошно, масло і молоко, цей блог для вас.

Надя