Sweetwood

... because I'm cooking now!

Горіховий торт зі сливами

plums_cake_25plums_cakeplums-cake-2

Це історія з тих, коли рецепт звичайного фруктового пирога ховає у собі справжній скарб! Так і хочеться назвати його тортом. От коли я пишу ці рядки, його вже давно-давно немає - з'їли і крихточки позмітали))) Дуже літній, дуже смачний. Діліться з друзями. І пирогом, і рецептом.

plums-plums 4-2plums-plums 4-11plums-plums 5-1plums-plums 10plums-plums 5-2plums-plums 5-3plums-plums 3

Торт зі сливами
Інгредієнти:

1 кг слив (сливи мають бути твердими), 125 г мигдалю, 125 г грецьких горіхів/лісових горіхів/фундука, 200 г мякого вершкового масла, 150 г цукрової пудри, 3 яйця, 100 г борошна.

Приготування:

Горіхи подрібнити у блендері.

Масло збити з цукровою пудрою. Додаємо яйця, борошно і продовжуємо збивати. Додаємо горіхи і перемішуємо до однорідної маси.

Духовку нагріваємо до 180С. Пательню змащуємо маслом і посипаємо борошном.

Тісто виливаємо у форму. Помиті і сухі сливи розрізаємо на половинки і красиво, злегка вдавлюючи, викладаємо у тісто.

Випікаємо 35-30 хв.

plums_cake_23plums_cake_99

Розповісти друзям:

2 comments

Amazing! That's what I'm going bake at the weekend!
Ням-ням, пальчики оближеш...

Leave a reply

Із любові до сирого тіста і заварного крему почалася моя дружба з пекарством. Кілограми рогаликів та сухариків з бабцею і сотні еклерів з мамою... І завжди я поряд, щоб облизати ложку))

Випічка і десерти не є базовими потребами у харчуванні. Тому сам процес — це розвага, яка приносить радість.

Апетитні аромати, від яких можна зомліти, і безкінечна імпровізація — те, що подобається мені зараз.

Якщо у вас вдома завжди є яйця, борошно, масло і молоко, цей блог для вас.

Надя