Sweetwood

... because I'm cooking now!

Log house cake

Підсумки проведені, плани складені, списки приготовані - час приступати до виконання)) Я лише зараз зрозуміла, що це мій перший пост в новому році (десь на місяць майже пропала).

Смерекова хатка - то таки не найоригінальніша ідея для нового поста, але так мені сподобався торт (купу-купу років не їла), що захотілось поділитися. Це щось таке традиційне, дитячо-романтичне і добре забуте. Навіть назва говорить сама за себе, а думки заманюють кудись у дрімучі ліси, де хатинки зі зрубу припорошені снігами і лише дим з коминів видніється.

І ще подумала, що цей блог - це ж для мене також. От тепер буду мати свій рецепт, який як колесо на ходу вигадувала чи, точніше, пригадувала як мама готувала (ще трохи їй надзвонювала уточнювати).

2650-Cherry log house.JPG1929-Cherry logs house.JPG

Смерекова хатка
Інгредієнти:
Трубочки з вишнями

250г вершкового масла кімнатної температури, 200г сметани (6 повнезних ст. ложок), 3 скл. борошна, 1/2 ч.л. соди, 1 ст. ложка оцту + 1л. вишень "у своєму соці" або морожених для начинки.

Крем

200г масла, 300г цукрової пудри, 200г сметани.

Приготування:

До сметани вливаємо соду погашену оцтом. Додаємо масло, борошно і замішуємо тісто. Кладемо на півгодини до холодильника.

З вишень злити зайву рідину (процідити).

А тим часом приготуємо крем. Масло перетераємо з цукровою пудрою (макогін+макітра). Окремо збиваємо сметану. Вкінці ложкою змішуємо до однорідності і кладемо на холод.

Духовку розігріваємо до 200°C. Дві великі пательні змащуємо і посипаємо борошном.

Тісто ділимо на 15 рівних частин. Для цього варто скористатися вагою. Кожен шматочок розкачуємо розміром 30см х 10см. Вздовж довшого краю викладаємо вишні і скручуємо трубочку. Краї надійно скріплюємо. Усі трубочки викладаємо на пательні, проколюємо у кількох місцях виделкою і випікаємо 20-25хв або до золотистого кольору.

Коли спечені трубочки охолонуть, залишиться лише скласти торт. Спершу викладаємо 5 штук, змащуємо кремом, далі 4, 3, 2, 1 і вкінці ще зверху і навколо трохи крему.

ВАЖЛИВО: цей торт потрібно готувати за добу до поїдання, щоб добряче настоявся/просочився. От чим довше стоїть, тим кращий, чесно кажучи. Прямо якийсь борщ, а не торт))) Але все терпіння того вартує.

5633-Log house.JPG

Розповісти друзям:

Leave a reply

Із любові до сирого тіста і заварного крему почалася моя дружба з пекарством. Кілограми рогаликів та сухариків з бабцею і сотні еклерів з мамою... І завжди я поряд, щоб облизати ложку))

Випічка і десерти не є базовими потребами у харчуванні. Тому сам процес — це розвага, яка приносить радість.

Апетитні аромати, від яких можна зомліти, і безкінечна імпровізація — те, що подобається мені зараз.

Якщо у вас вдома завжди є яйця, борошно, масло і молоко, цей блог для вас.

Надя