Sweetwood

... because I'm cooking now!

Apricot galette

8914-image.jpeg

Сьогодні ще один універсальний рецепт. Адже тісто завжди можна тримати при запасі у морозильнику, а абрикоси замінити буквально будь-якими ягодами. І навіть приготувати не солодкі галети, бо тісто наше без цукру!

Тішусь, що цього літа можу випробувати і поділитись значно більшою кількістю рецептів. І надихнути багатьох готувати у себе на кухні. Вибирайте найкращі сезонні продукти на місцевих ринках і насолоджуйтесь ^_^

7884-image.jpeg8138-image.jpeg3379-image.jpeg1976-image.jpeg

Галета або Відкритий пиріг з абрикосами
Інгредієнти для тіста:

200г борошна, дрібка солі, 120г масла кімнатної температури, 1-2 ст. ложки дуже холодної води.

Інгредієнти для начинки:

Абрикосів достатньо, щоб заповнити тісто (у мене - 10 шт.)! Цукор, щоб посипати зверху, 1 ч.л.

Приготування:

Духовку розігріваємо до 200°C.

Готуємо тісто. Змішуємо разом борошно, цукор та сіль. Пальчиками втираємо масло, щоб утворилися крихти. Додаємо достатньо води, щоб тісто стало доволі гладким. Формуємо кулю, загортаємо у харчову плівку і кладемо до холодильника на 30 хв мінімум.

Тісто розділяємо на 4 частини і розтачуємо надаючи форму кола (діаметр прибл. 15-16 см).

Абрикоси промиваємо і висушуємо. Розрізаємо на половинки і видаляємо кісточки. Викладаємо у центрі кожної галети по 5 половинок абрикос, залишаючи довкола 3 см вільними. Далі краї прищіплюємо, злегка вкриваючи начинку, - надійно, щоб при випіканні не розійшлись. Переконайтеся, що шматочки розташовані якомога щільніше (абрикоси "всядуться" при випіканні). Зверху посипаємо цукром (кількість, насправді, дуже мала, бо ягоди дуже солодкі).

Випікаємо до золотистого кольору, приблизно 25-30 хв.

Смакують і ледь охолоджені, і зовсім холодні.

8622-image.jpeg

Розповісти друзям:

3 comments

Unfortunately, I don't understand Ukrainian, but I love pics so much!
Виглядає апетитно !
Рада, що Ви стали писати частіше! Не залишайте нас так на довго)))

Leave a reply

Із любові до сирого тіста і заварного крему почалася моя дружба з пекарством. Кілограми рогаликів та сухариків з бабцею і сотні еклерів з мамою... І завжди я поряд, щоб облизати ложку))

Випічка і десерти не є базовими потребами у харчуванні. Тому сам процес — це розвага, яка приносить радість.

Апетитні аромати, від яких можна зомліти, і безкінечна імпровізація — те, що подобається мені зараз.

Якщо у вас вдома завжди є яйця, борошно, масло і молоко, цей блог для вас.

Надя