Apple scones
Цими днями блогу 2 роки. Нагадали соцмережі) Дякую їм за це, бо я б ще довго відкладала новий пост. Такий чарівний пендель.
Щось ситненьке приготуємо сьогодні - скони з яблуками (хтось знає, як то буде солов'їною?) Булочки наче з бабциного записника - домашні і затишні, неоковирні на вигляд, але аромаааатні...мммм. Ота поливка з корицею їх істотно доповнює: яблука люблять корицю.
Отже, нагадаю, що страва не для тих, хто любить поїсти, але не любить присідати))
Скони з яблуками
Інгредієнти:
Склянка очищених і нарізаних дрібними шматочками яблук, 1 яйце, 2 склянки борошна, 1 ч.л. порошку до печива, 2 ч.л. меленої кориці, 1 склянка цукру, дрібка меленого мускатного горіха, дрібка солі, 8 ст. ложок вершкового масла, півсклянки йогурту.
Для поливки: 2 ст. ложки яблучного сидру, 4 ст. л. топленого вершкового масла, 1 ч.л. меленої кориці, 2-3 ст. л. цукрової пудри.
Note: спеції (корицю та мускатний горіх) можна замінити сумішшю спецій для приготування глінтвейну.
Приготування:
Духовку розігріваємо до 180°C. Форму вистилаємо пекарським папером.
Змішуємо всі сухі інгредієнти у більшій мисці. До цієї суміші руками підмішуємо масло.
Окремо збиваємо йогурт з яйцями. Додаємо яблука.
Далі усе змішуємо вручну докупи. Тісто спершу кришитиметься, але коли добре вимісите - получиться гарна куля.
Викладаємо тісто на посипану борошном поверхню, розплескуємо круг прибл. 20 см у діаметрі і товщиною близько 2 см. Гострим ножем розрізаємо на 8 частин. Переміщаємо на підготовлену пательню, залишаючи між шматками проміжки (тісто збільшиться в об'ємі).
Випікаємо до рум'яного кольору (орієнтовно 15 хв).
Тим часом приготуємо поливку, змішавши усі необхідні інгредієнти. Поливаємо скони ще теплими - дім наповниться ароматом кориці ^-^
Ну, ви в курсі, що яблука сміливо можна замінити чорницями, малинками, полуничками...
Гайда пікнікувати?
Leave a reply