Sweetwood

... because I'm cooking now!

Apple scones

Цими днями блогу 2 роки. Нагадали соцмережі) Дякую їм за це, бо я б ще довго відкладала новий пост. Такий чарівний пендель.

Щось ситненьке приготуємо сьогодні - скони з яблуками (хтось знає, як то буде солов'їною?) Булочки наче з бабциного записника - домашні і затишні, неоковирні на вигляд, але аромаааатні...мммм. Ота поливка з корицею їх істотно доповнює: яблука люблять корицю.

Отже, нагадаю, що страва не для тих, хто любить поїсти, але не любить присідати))

1913-IMG_5083.JPG8000-IMG_5085.JPG4397-IMG_5088.JPG

Скони з яблуками
Інгредієнти:

Склянка очищених і нарізаних дрібними шматочками яблук, 1 яйце, 2 склянки борошна, 1 ч.л. порошку до печива, 2 ч.л. меленої кориці, 1 склянка цукру, дрібка меленого мускатного горіха, дрібка солі, 8 ст. ложок вершкового масла, півсклянки йогурту.

Для поливки: 2 ст. ложки яблучного сидру, 4 ст. л. топленого вершкового масла, 1 ч.л. меленої кориці, 2-3 ст. л. цукрової пудри.

Note: спеції (корицю та мускатний горіх) можна замінити сумішшю спецій для приготування глінтвейну.

Приготування:

Духовку розігріваємо до 180°C. Форму вистилаємо пекарським папером.

Змішуємо всі сухі інгредієнти у більшій мисці. До цієї суміші руками підмішуємо масло.

Окремо збиваємо йогурт з яйцями. Додаємо яблука.

Далі усе змішуємо вручну докупи. Тісто спершу кришитиметься, але коли добре вимісите - получиться гарна куля.

Викладаємо тісто на посипану борошном поверхню, розплескуємо круг прибл. 20 см у діаметрі і товщиною близько 2 см. Гострим ножем розрізаємо на 8 частин. Переміщаємо на підготовлену пательню, залишаючи між шматками проміжки (тісто збільшиться в об'ємі).

Випікаємо до рум'яного кольору (орієнтовно 15 хв).

Тим часом приготуємо поливку, змішавши усі необхідні інгредієнти. Поливаємо скони ще теплими - дім наповниться ароматом кориці ^-^

4595-IMG_5087.JPG

Ну, ви в курсі, що яблука сміливо можна замінити чорницями, малинками, полуничками...

Гайда пікнікувати?

Розповісти друзям:

Leave a reply

Із любові до сирого тіста і заварного крему почалася моя дружба з пекарством. Кілограми рогаликів та сухариків з бабцею і сотні еклерів з мамою... І завжди я поряд, щоб облизати ложку))

Випічка і десерти не є базовими потребами у харчуванні. Тому сам процес — це розвага, яка приносить радість.

Апетитні аромати, від яких можна зомліти, і безкінечна імпровізація — те, що подобається мені зараз.

Якщо у вас вдома завжди є яйця, борошно, масло і молоко, цей блог для вас.

Надя