Sweetwood

... because I'm cooking now!

No bake blueberry cheesecake

Чізкейк омбре з чорницями (без випікання)

Останнім часом я то пишу нові пости, то пропадаю на довший час... Цьому всьому є пояснення - новий член нашої сім'ї - мій маленький син. Часу геть бракує, але якщо і виникає вільна хвилинка, то все одно хочеться бути з ним ^_^

Також я досі в пошуку стилю фотографій (ви ж знаєте, що рецепти всі перевірені і фото виключно мої). Хочеться менше зайвих елементів в композиції і більше зосередженості на світлі, настрої...

Коли Яремкові виповнилося 4 місяці, я приготувала цей чізкейк. Він божественний! Ці кольори - чиста любов.

Чудовий спосіб відпочити від духовки, а тими днями в нас ще й було страшенно спекотно.

Сирники (чізкейки) завжди виглядали мені такими делікатними в приготуванні. Не наважувалась до них братися. Насамперед, тут важлива якість сиру. Хвилинка непроплаченої реклами: "Простоквашино" якраз ідеальний для мене є: вологий, не кислий. Зробити такий домашній сир, особливо влітку, ще треба постаратися.

Багато чорниці (яку завжди можна замінити іншими ягодами), мало цукру, зовсім трішки желатину (в пошуках рецепту взагалі без нього) - то фантастичний десерт. Про желатин: я навмисне додаю менше, бо не люблю драглисту структуру. Дехто перестраховується додаючи навіть більше, боячись за консистенцію готового чізкейку. Як на мене, то краще з'їсти його ложкою, аніж одержати желе зі смаком сиру.

6279-2F0FE860-7DA4-4126-A697-2B60648EBD6

Інгредієнти:

90-100г пісочного печива, 3 столові ложки м'якого вершкового масла, 1 склянка чорниць + кілька для прикрашання, 3 ст. ложки цукру, 2/3 ч. л. желатину, 900г сиру кімнатної температури, 2 ст. ложки соку лимона, 3 ст. ложки цукрової пудри, 1 склянка класичного йогурту, 1 ст. ложка желатину.

Приготування:

У блендері подрібнюємо печиво і змішуємо з маслом. Щільно викладаємо у форму вистелену фольгою (у мене кругла d=20см).

Чорниці змішуємо з цукром та проварюємо 2 хв. Додаємо 2/3 ч.л. желатину, добре перемішуємо і відкладаємо охолонути.

Сир збиваємо блендером разом із йогуртом, цукровою пудрою та лимонним соком. Вкінці додаємо розведений желатин (мін. кількість води).

Сирну масу розділяємо на приблизно однакові три частини. До однієї додаємо 2-3 ст. ложки соку чорниць, до другої - решту чорниць, третя - без змін.

Виливаємо сир у форму на шар печива починаючи з найтемнішого і закінчуючи білим.

Далі - у холодильник на 3-4 години. Прикрашання за бажанням. Смачного!

8246-05B4C60F-5C9D-445B-A9C7-CE9BF37DE15

7723-67CF630D-7DD8-42E8-99E7-06167190154

6364-C1ADB2D7-11FD-4C03-9A13-91088E5697B

5140-D7D1218A-86E0-4341-B401-BF4E3BFF17C

5443-FA062DD0-63E0-4F16-BB6F-C5C30162DD5

Розповісти друзям:

Leave a reply

Із любові до сирого тіста і заварного крему почалася моя дружба з пекарством. Кілограми рогаликів та сухариків з бабцею і сотні еклерів з мамою... І завжди я поряд, щоб облизати ложку))

Випічка і десерти не є базовими потребами у харчуванні. Тому сам процес — це розвага, яка приносить радість.

Апетитні аромати, від яких можна зомліти, і безкінечна імпровізація — те, що подобається мені зараз.

Якщо у вас вдома завжди є яйця, борошно, масло і молоко, цей блог для вас.

Надя