Sweetwood

... because I'm cooking now!

Banana upside down cake

2680-IMG_7233.JPG

Перевернутий торт з бананами

Похмурість сірих днів геть не лякає мене. Це зовсім маленький період, а скоро сніг, передсвяткові клопоти, радість ялинкових вогнів і смачнючих запахів та тепло зустрічей.

Власне, цей банановий перевернутий торт раптом і нагадав мені ароматом кориці, що свята наближаються. А пекла його аж тричі перш ніж зробити фото - з'їдали з гостями швидше, ніж випадала нагода зробити кілька кадриків.

Моя наполегливість говорить лиш про одне - торт ф а н т а с т и ч н и й і вартий того, щоб пекти знову і знову. Не складний, цікавий рецепт і компоненти. Завдяки йогурту у складі тіста, торт вологий, приємний. І красивий. Погодьтесь, цей бурштиновий колір карамелі досить звабливий чи не так?

Смаків багато: банани, кориця, карамель (яка, фактично, виконує роль соусу). Думаю, морозиво чи вершки збиті тут зайві... Хіба в спеку)

Без сумніву, пробуватиму з іншими фруктами.

Рецепт www.callmecupcake.se (адаптований). Один із моїх улюблених блогів ;)

5425-IMG_7227.JPG2953-IMG_7228.JPG6203-IMG_7230.JPG7303-IMG_7231.JPG

Інгредієнти:

Для карамельного соусу: 65г вершкового масла, 125г цукру, 2-3 стиглі банани.

Для тіста: 200г борошна, 1/2 ч. ложки соди, дрібка солі, 1/2 ч. ложки меленої кориці, 1/4 ч.л. меленого мускатного горіха (в оригінальному рецепті використано імбир), 125г розмякшеного вершкового масла, 180г цукру, 2 яйця, 150мл класичного йогурту кімн. температури.

Приготування:

Готуємо карамельний соус: на повільному вогні розтоплюємо цукор і додаємо масло (все забурлить). Повільно помішуємо 2-3 хв поки суміш не стане однорідною. Знімаємо з вогню.

Будьте завжди уважні готуючи карамель, адже температура дуже висока. І особливо не дозволяйте це робити діткам!

Духовку розігріваємо до 175 С.

Роз'ємну форму діаметром 20-22см змащуємо маслом і дно вкриваємо папером для випікання. Виливаємо туди карамельний соус.

Знешкурені банани розрізаємо вздовж навпіл і викладаємо на пательню поверх соусу стороною зрізу до дна.

В середній мисці змішуємо просіяне борошно та інші сухі інгредієнти.

Окремо збиваємо масло та цукор поки маса не буде пухкою. Далі по одному додаємо яйця, щоразу гарненько збиваючи. Поетапно підмішуємо сухі інгредієнти та наостанок - йогурт. Виливаємо тісто на пательню поверх карамелі та бананів. Виріврюємо зверху.

Випікаємо 40-45хв до світлокоричневого кольору або сухого тестера. На дно духовки обов'язково поставте пательню вкриту пергаментом, щоб зібрати краплі карамелі - найімовірніше торт потече.

Вийнявши торт з печі, даємо йому 5 хв охолонути. Потім акуратно відкриваємо і відкріплюємо боки форми, перевертаємо торт на таріль. Знімаємо пергамент і облизуємо пальці від карамелі ;)))))

8627-IMG_7226.JPG

Розповісти друзям:

Leave a reply

Із любові до сирого тіста і заварного крему почалася моя дружба з пекарством. Кілограми рогаликів та сухариків з бабцею і сотні еклерів з мамою... І завжди я поряд, щоб облизати ложку))

Випічка і десерти не є базовими потребами у харчуванні. Тому сам процес — це розвага, яка приносить радість.

Апетитні аромати, від яких можна зомліти, і безкінечна імпровізація — те, що подобається мені зараз.

Якщо у вас вдома завжди є яйця, борошно, масло і молоко, цей блог для вас.

Надя