Sweetwood

... because I'm cooking now!

Banoffee cups

No bake banoffee cups

5224-Snapseed.jpg

Справжній британський десерт. Варіацій існує безліч, але базово складається з подрібненого печива, карамелі або вареного згущеного молока (до речі, якщо надумаєтесь, то не лінуйтеся і варіть самі; я ще не зустрічала в нас хорошого готового; може десь у крафтових мануфактурах - здавайте паролі, якщо знаєте), бананів, збитих вершків та посипаний зверху тертим шоколадом або кавою.

Баноффі - від поєднання слів "банани" і "тоффі". Кажуть, десерт придумав у 1970х шеф з Англії. Одне з найлегшого (в найкращому сенсі), що доводилось готувати. Смак насичений, must try!

P.S. Я спершу хотіла зробити у вигляді пирога. Інгредієнти якраз на нього розраховані (22см). Але захотілось експериментів з подачею. Судячи із заляпаних склянок - мені ще тренуватись і тренуватись. Вибачайте ^_^

9035-IMG_7435.JPG5558-Snapseed.jpg7675-IMG_7439.JPG2223-IMG_7438.JPG

Інгредієнти:

Для основи: 100 г розтопленого масла, 200 г пісочного печива (в мене - "до кави").

Начинка: 100 г масла, 2/3 склянки цукру, 300 г згущеного молока, 1/2 ч. ложки солі;

2 банани, лимон;

300 мл вершків, 3-4 ст. ложки цукрової пудри.

Тертий чорний шоколад для декорування.

Приготування:

Печиво подрібнюємо до крихт, додаємо розтоплене масло і гарненько перемішуємо.

Готуємо карамель: у посудині з товстим дном (важче контролювати температуру, але швидше і надійніше) на повільному вогні розтоплюємо цукор, бажано не помішувати. Додаємо сіль, розтоплене масло. Суміш на вигляд "не дуже", але не перестаємо помішувати і додаємо згущене молоко. Швидко доводимо до кипіння (1 хвилина), ще трохи активної роботи ложокою і супер густа золотиста карамель готова! Відкладаємо на трошки вбік.

Збиваємо вершки поступово додаючи цукрову пудру.

Знімаємо шкірки з бананів, нарізаємо кружальцями, зверху скроплюємо соком лимона, щоб не потемніли.

А тепер викладаємо все у скляночки: трохи печива, карамель, банани, вершки; далі все ще раз в такому ж порядку і зверху посипаємо тертим шоколадом.

3712-IMG_7442.JPG

Розповісти друзям:

Leave a reply

Із любові до сирого тіста і заварного крему почалася моя дружба з пекарством. Кілограми рогаликів та сухариків з бабцею і сотні еклерів з мамою... І завжди я поряд, щоб облизати ложку))

Випічка і десерти не є базовими потребами у харчуванні. Тому сам процес — це розвага, яка приносить радість.

Апетитні аромати, від яких можна зомліти, і безкінечна імпровізація — те, що подобається мені зараз.

Якщо у вас вдома завжди є яйця, борошно, масло і молоко, цей блог для вас.

Надя