Sweetwood

... because I'm cooking now!

Шоколадне брауні з малиною

3225-image.jpeg4468-image.jpeg2006-image.jpeg7023-image.jpeg

Я є, я нікуди не пропала)) Я є з рецептом "не в тему". "Які малини у листопаді?" - скажете ви мені))

Залежався він в мене ще з кінця літа. Малини ж можна чимось замінити (сушені вишні?) і от ви своїм досвідом в коментарях зі мною і поділитесь.

Рецепт фантастичний. Тісто на основі оливкової олії. І смакував нам не з чаєм/кавою/свій варіант, а з темним пивом!

Солодке з пивом - то моє останнє кулінарне відкриття. Трапилась з нами цікава подорож з не менш цікавими знайомствами і відкриттям нових місць. А пригощали в Квасах "Темною Ципою" з тортом! Щось карамельно-маково-шоколадне. Фантастика! Я і до цього рецепту доберусь, а наразі альтернатива - шоколадне брауні з малинками.

Насолоджуйтесь фото, вдихайте аромат шоколаду, готуйтесь до нового марафону печива різдвяного і не тільки ;)

Шоколадне брауні з малиною
Інгредієнти:

склянка свіжої малини, 2 великих яйця, 1/4 склянки оливкової олії extra virgin, 200 г шоколаду, 3/4 склянки цукру, 1/4 склянки борошна, 2 ч.л. какао, 1/4 ч.л. пекарського порошку, 1/4 ч.л. солі.

Приготування:

Духовку розігріваємо до 180°C. Форму вистилаємо пекарським папером. І форму, і папір змащуємо маслом.

На паровій бані на малому вогні у мисці середнього розміру розігріваємо олію і шоколад, помішуючи поки шоколад повністю не розтопиться.

Знімаємо з вогню і вмішуємо цукор. По одному додаємо яйця і збиваємо поки суміш не стане блискучою і однорідною. Наостанок додаємо борошно, какао, пекарський порошок, сіль і вимішуємо до однорідності.

Готове тісто викладаємо у форму і зверху посипаємо малиною, злегка їх вдавлюємо. Випікаємо 15 хв. Брауні пропечеться, але залишиться вологим всередині.

9886-image.jpeg...

Розповісти друзям:

Peach cake

Торт з персиками

Земна куля невпинно крутиться, літо моє наповнене несподіваних проектів, фотографії залежались у архівах і сьогодні хочеться поділитись новеньким. Отже, персиковий торт!

Неймовірно цікава скоринка у нього - смачна і така по-домашньому "затишна" ^_^ От завдяки ній цей персиковий торт поповнив мій перелік рецептів, які хочеться повторити. Ну і, звісно, пройшов випробування моїми домашніми критиками) Проготовані персики тануть у роті - готуйте більше. Якщо залишаться - можна подати додатково зі шматком торта.

Сміливо кладіть замість персиків м'які груші, сливи, абрикоси. Провали виключені!

922-image.jpeg2758-image.jpeg

Торт з персиками
Інгредієнти:

6 персиків, 125 г вершкового масла, 200 г цукрової пудри, 2 яйця, 125 г борошна, 1 ч.л. розпушувача.

Приготування:

Духовку розігріваємо до 150°C. Форму змащуємо вершковим маслом.

Половинки персиків без кісточок кладемо в каструльку, заливаємо сумішшю з 4 столових ложок води і 3 столових ложок цукру. Кладемо на маленький вогонь і тушкуємо до м'якості.

Вершкове масло розтираємо із цукровою пудрою, всипаємо борошно та розпушувач, до отриманої маси додаємо збиті яйця.

Персики викладаємо у форму, поверх викладаємо тісто (власне, "викладаємо", бо воно доволі густе; і не покриє персики повністю), і випікаємо 25-30 хвилин.

4701-image.jpeg...

Розповісти друзям:

Apricot galette

8914-image.jpeg

Сьогодні ще один універсальний рецепт. Адже тісто завжди можна тримати при запасі у морозильнику, а абрикоси замінити буквально будь-якими ягодами. І навіть приготувати не солодкі галети, бо тісто наше без цукру!

Тішусь, що цього літа можу випробувати і поділитись значно більшою кількістю рецептів. І надихнути багатьох готувати у себе на кухні. Вибирайте найкращі сезонні продукти на місцевих ринках і насолоджуйтесь ^_^

...

Розповісти друзям:

Cla-cla-clafoutis :)))

Cherry clafoutis

10-image.jpeg3474-image.jpeg5044-image.jpeg

Вишневе клафуті

Вихідні видалися гамірними.

Рвали вишні - це найщасливіший атрибут кожного літа. Ну бо що головне влітку? - Їздити на ровері і залізти безкарно на дерево. Щоразу переживаю, що хтось таки ввалиться з драбини або з даху, але кожного разу всі цілі. Тьфу-тьфу-тьфу. Згадую це все, поїдаючи клафуті, і обличчя розпливається в посмішці :) Радію, що можу поділитися цим рецептом з вами сьогодні. Люблю дуже, сподіваюсь, і ви полюбите. Найпростіший торт! (я так пишу щоразу?))))

Інгредієнти:

400г вишень, 4 яєць, 3 ст. ложки масла, 200 мл молока, 130г борошна, 80г цукру, пакетик ванільного цукру, дрібка солі.

Приготування:

Духовку розігріваємо до 200°C. Форму щедро змащуємо вершковим маслом.

Вишні миємо і просушуємо рушничком. Видаляємо кісточки (можете залишити). Викладаємо на дно форми.

Просіяне борошно, цукор, ванільний цукор, сіль змішуємо у великій мисці. Додаємо молоко і одне за одним яйця. Наостанок додаємо масло і вимішуємо до однорідності. Виливаємо масу поверх вишень. Тісто рідке, навіть рідше, ніж я готую для млинців.

15 хв випікаємо при температурі 200°C, далі скручуємо до 180°C і випікаємо ще півгодини. Дайте охолонути і осісти (клафуті надується). Посипте цукровою пудрою і насолоджуйтесь!

Кла-кла-клафуті :)))

1892-image.jpeg

...

Розповісти друзям:

Strawberry and rhubarb pies

Strawberry and rhubarb pie

9438-image.jpeg1300-image.jpeg2950-image.jpeg5300-image.jpeg4256-image.jpeg708-image.jpeg8030-image.jpeg

Пиріг з полуниць та ревеню
Інгредієнти:

упаковка замороженого листкового тіста (500г), 4 стеблини ревеню, жменя полуниць, склянка цукру, не повна ст. л. крохмалю

Приготування:

Духовку розігріваємо до 180°C. Форму (у мене дві форми d=15см) змащуємо і посипаємо борошном.

1/2 тіста розтачуємо і викладаємо у форму.

Ревінь почистили, нарізали, додали полуниці, цукор, крохмаль і перемішали. Викладаємо ничинку у форму.

І тут починається найцікавіше. Адже решту тіста теж можна розтачати, викласти поверх начинки, прищепити краї, наколоти, промастити збитим яйцем, посипати цукром, спекти і з'їсти. Але ні! Бо той верхній шар тіста можна таки перетворити на мистецький проект (і заночувати коло нього)))

Виходить соковито, нижній шар ціленький (не розмочується від начинки). З кількістю цукру обережно - не весь ревінь страшенно кислий....

Розповісти друзям:

Peach mascarpone cream cake

Peach mascarpone cream cake

7084-Peach_cake_vs_1.jpg130-Peach_cake_vs_2.jpg

Що ж... Лише на перший погляд рецепт не зовсім відповідає сезону. Але ж саме час почистити запаси.

Влітку з цікавості законсервувала я (під чітким маминим керівництвом!) дві порції по 1л половинок персиків: одна мені, інша - мамі (гордість мене розпирає). От і зберігалась вона, забута, в холодильнику. Якось Зореслав до неї дістався і, переплутавши з помідорами, мало не відкрив!))))))) Врятувала. Так персики нагадали про себе, знайшовся відповідний рецепт і створилась така смакота.

Торт ми подарували. От і уся історія.

P.S. Такі ті персики смачні, що знову буду запасатись.

Торт з мигдалевим безе, консервованими персиками та кремом із сиру маскарпоне
Інгредієнти:

Для коржів: 3 яєчних білки, 120 г цукрової пудри, 120 г подрібненого мигдалю, 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю, 20 г мигдалевих пластівців.

Для начинки: 250 мл сиру маскарпоне, 60 г цукрової пудри, 1 яйце, 3 персики (6 половинок).

Приготування:

Духовку розігріваємо до 180°C.

Білки збиваємо міксером допоки не сформуються вершечки. Продовжуючи збивати, поступово додаємо цукрову пудру, - з часом маса стане щільною та блискучою. Наостанок додаємо змелені горіхи та крохмаль і акуратно перемішуємо.

Викладаємо тісто рівномірним 1,5см шаром на встелену пекарським папером пательню розміром 27см х 36см. Зверху половину майбутнього коржа посипаємо пластівцями мигдалю, легенько вдавлюємо.

Випікаємо 20 хв. Варто приглянути, щоб занадто не зарум'янилось. Даємо охолонути не виймаючи з пательні.

Тим часом приготуємо крем. Збиваємо жовток і половинку цукрової пудри, вкінці додаємо сир і ще трішки збиваємо. В окремій мисці чистими насадками збиваємо білок, поступово додаючи решту цукрової пудри. Білкову суміш вмішуємо у жовткову до однорідності.

Відклеюємо обережно від меренги папір і робимо з неї два кола діаметром 18см. Це як у дитинстві - прикладаємо тарілку відповідну і ножем вирізаємо. Обрізки зберігаємо - все піде в торт! Персики проціджуємо, щоб позбутись зайвої рідини. Я навіть зняла з них шкірки (на ваш розсуд). На той корж, що без пластівців, рівномірно викладаємо половину крему, далі персики, зверху подрібнені на невеликі шматки обрізки меренги і решту крему. Накриваємо коржем з пластівцями мигдалю. Якщо потрібно - підрівняйте з боків крем. Торт готовий!

На ніч (кілька годин) кладемо до холодильника. ...

Розповісти друзям:

Із любові до сирого тіста і заварного крему почалася моя дружба з пекарством. Кілограми рогаликів та сухариків з бабцею і сотні еклерів з мамою... І завжди я поряд, щоб облизати ложку))

Випічка і десерти не є базовими потребами у харчуванні. Тому сам процес — це розвага, яка приносить радість.

Апетитні аромати, від яких можна зомліти, і безкінечна імпровізація — те, що подобається мені зараз.

Якщо у вас вдома завжди є яйця, борошно, масло і молоко, цей блог для вас.

Надя