Sweetwood

... because I'm cooking now!

Pears in a pot

5210-Pears in a pot.JPG

5490-Pears in a pot 3.JPG

Порційні шоколадні пудинги з цілою грушкою в кожному. Гуманно придумано - кожен одержує свій маленький тортик і ніхто не сперечається за останній шматок.

Вдалися в мене доволі гарненькі. Груші не повинні бути якогось конкретного сорту. Головне, щоб діаметром менші за формочки (а зверху виглядатимуть у будь-якому випадку). Зустрічались мені рецепти, коли груші чистять і виймають серединки. Думаю, це зайве. Я пекла і з шкіркою, і без - на смак пудингів це не впливає. І на акуратність поїдання також)).

В залежності від тривалості випікання серединка може вийти повністю пропеченою (20 хв) або з "ефектом лави", як у шоколадному фондані (12-15хв). Загалом все готується дуже швидко. Рецепт розрахований на 4 порції.

2971-Pears in a pot 2.JPG8714-Pears in a pot 4.JPG7724-Pears in a pot 5.JPG ...

Розповісти друзям:

Quince paste

2623-Quince paste.JPG

Останній зі списку запас на зиму. The last but not the least.

Пасту можна використовувати як варення - "хлібчик з маслом і з варенням" (фірмий десерт))). Класно, бо не розтечеться. Але насамперед - це прекрасне доповнення для закусок з сиром та в'яленим м'яском. Оригінальне таке доповнення, я б сказала.

Паста з айви
Інгредієнти:

4-5 штук айви (приблизно 1,4 кг), 125 мл води (півсклянки), 700 г цукру, вафлі, улюблений сир для подачі.

Приготування:

Очищені та нарізані на шматки айви заливаємо водою і проварюємо 30 хв (спочатку має сильно закипіти, далі скручуємо вогонь і періодично помішуємо). Коли трішки охолоне, все подрібнюємо блендером. Додаємо цукор і знову кладемо на плиту (вогонь маленький) і помішуємо поки цукор не розплавиться. Далі вогонь ще скручуємо і, не забуваючи час від часу помішувати (це основне), готуємо ще 3-3,5 год або поки суміш не стане рубіново-червоною і приставатиме до стінки каструльки. Відставляємо на 15 хв охолонути. Вийде приблизно 750 мл пасти. Розподіліть у приготовані ємності і розрівняйте вершки. Коли остаточно охолоне, накрийте кришками і зберігайте у холодильнику.

Смачного!...

Розповісти друзям:

Dried cherries almond biscotti

Біскотті. Не часто буває, що запам'ятовуєш, де саме щось спробував вперше. Лише, коли дуже сподобалось. Я - на заправці))) Не пальним єдиним (с). Так, я люблю біскотті і каву з заправки. Коли в дорозі. Тому ці печенька нагадують мені про подорожі, далекі і близькі мандри. І ще про червоне вино і довгі неспішні розмови. Дуже смакують з вином.

Оце напекла вдома. Буду думати, що існує якийсь зворотний зв'язок: якщо є біскотті, то мусить бути і подорож. І остаточно піддалась настроям - осінь гіпнотизує.

1970-Dried cherries almond biscotti.JPG6383-Dried cherries and almond biscotti.

...

Розповісти друзям:

Chocolate cake with caramel buttercream and crunchy caramel popcorn

3352-Chocolate caramel cake.jpg

Такий грайливий, для мене незвичний тортик. Рецепт підгледіла у Linda Lomellino - зацікавив мене карамельним попкорном. Саме карамельний - мій улюблений смак попкорну. Спочатку планувалось навчитися готувати лише його для домашніх кінопереглядів (шок-шок-шок - я ж зможу додавати карамелі, скільки хочеться!). Але сама не пам'ятаю як це сталось - зовсім випадково і торт спекла))) Буває... Особливо сподобалися шоколадні коржі. Вони досить вологі і ароматні.

360-Homemade caramel cake.jpg ...

Розповісти друзям:

Homemade caramel

Я невтомно продовжую експериментувати. Майже усі рецепти, якими я ділюсь з вами у цьому блозі, я використовую вперше. Маю собі за мету довести, що навіть з мінімальними навиками, вдома можна приготувати практично все. Сьогодні - домашня КАРАМЕЛЬ. Карамель можна заготовити собі заздалегідь і використовувати для приготування попкорну (напевно ж у вас є перелік фільмів, які хочеться переглянути), для яблук/груш, для крему, для сендвіч-печива... Зовсім скоро (у наступних постах) це все разом і спробуємо, а зараз власне домашня карамель. 9059-Homemade caramel.jpg

Домашня карамель
Інгредієнти:

2/3 склянки вершків, 225 г цукру, 50 г холодного вершкового масла, 1/2 ч. ложки солі.

Приготування:
  1. Вершки розігрійте в окремій посудині ( не доводити до кипіння). Відставте вбік.
  2. В іншій посудині нагрівайте цукор на середньому вогні поки він не почне з країв плавитися. Вогнестійкою ложкою обережно помішуйте поки увесь цукор не розплавиться.
  3. Шматок за шматком додавайте масло і помішуйте. Обережно влийте теплі вершки (суміш закипить!!!) і розмішайте до однорідності. Вмішайте сіль.
  4. Перекладіть карамель в посудинку, де вона зможе зберігатись, і охолодіть до кімнатної температури.
Homemade caramel
Ingredients:

2/3 cup heavy cream, 225 g granulated sugar 50 g cold butter, 1/2 tsp salt

Instructions:
  1. Gently heat the cream in a small saucepan. Set aside.
  2. Put the sugar in another saucepan and heat on medium high until the sugar starts melting around the edges. Carefully swirl the sugar with a heatproof spoon until all the sugar has melted.
  3. Add the butter, piece by piece, and stir until melted. Carefully add the warm cream (it will bubble up!!!) little by little and stir until smooth. Stir in the salt.
  4. Pour caramel into a jar and let cool to room temperature....

Розповісти друзям:

Кукурудзяні кекси з вишнями

Неймовірний сонячний колір та злегка кислий смак вишень... мммм. Їх легко можуть приготувати навіть ті, хто не дружить з випічкою. Ідеальний рецепт, як для вечірки чи сімейного свята, так і пікніка на природі. Можна взяти з собою на роботу чи дати дитині до школи.

cherry_cupcake_1cherry_cupcake_3cherry_cupcake_2

Кукурудзяні кекси з вишнями
Інгредієнти:

1 1/2 склянки борошна, 3/4 склянки кукурудзяного борошна, 1/2 склянки цукру, 4 ч. ложки порошку до печива, 1/4 ч. ложки солі, цедра лимону, 1 велике яйце, 1 склянка молока, 1/4 склянки вершкового масла, 1 пакетик ванільного цукру, велика пригорща заморожених вишень.

Приготування:

Духовку розігріваємо до 180°C. Жаростійкі/ силіконові форми злегка змащуємо вершковим маслом і посипаємо борошном або використовуємо паперові. Рецепт розрахований на 12 шт.

Яйце збиваємо з цукром. Поступово додаємо інші інгредієнти, продовжуючи збивати (ванільний цукор, топлене масло, молоко, борошно, порошок до печива, сіль, цедру лимона). Вишні не розморожуємо, трішки посипаємо борошном (така хитрість) і акуратно вмішуємо у тісто.

Наповнюємо приготовані формочки на 2/3.

Випікаємо 25-30 хв або поки сірничок встромлений в серединку не витягнеться сухим і вершечки не стануть золотаво-коричневими.

Коли кексики трішки охолонуть, посипаємо цукровою пудрою (за бажанням). Готово!

cherry_cupcake_88842-cherrycupcake9_V.JPG7333-cherrycupcake10_V.JPGcherry_cupcake_5 ...

Розповісти друзям:

Із любові до сирого тіста і заварного крему почалася моя дружба з пекарством. Кілограми рогаликів та сухариків з бабцею і сотні еклерів з мамою... І завжди я поряд, щоб облизати ложку))

Випічка і десерти не є базовими потребами у харчуванні. Тому сам процес — це розвага, яка приносить радість.

Апетитні аромати, від яких можна зомліти, і безкінечна імпровізація — те, що подобається мені зараз.

Якщо у вас вдома завжди є яйця, борошно, масло і молоко, цей блог для вас.

Надя