Sweetwood

... because I'm cooking now!

Mini dried cherries and chocolate ganache meringues

"Щось так холод підкрадається, підкрадається... Дощ, мряка... Потрібно негайно відкривати сезон ШОКОЛАДУ! Точно! З ним легше пережити цю осінню негоду, особливо, якщо в "заначці" такий рецепт! Отак облизуєш в кінці ложку від шоколаду, примружуєш очі і здається, що за вікном пішов такий лапатий сніг ))) Ммммм... Уже зовсім скоро. А поки спечемо щось новеньке" - поки я працювала над текстом до цього посту, сніг таки пішов! Просто магія... 4411-Mini pavlova chocolate kisses_0282_6793-Mini pavlova chocolate kisses_0275_ ...

Розповісти друзям:

Mirabelle tart

Неймовірний! Чи може бути щось краще похмурого дощового дня? Отже, сьогодні такий шматочок сонця! P.S. Не забуваємо насолоджуватися процесом) 3934-Mirabelle_tart_0166_Vl.jpg5763-Mirabelle_tart_0138_Vl.jpg6194-Mirabelle_tart_0168_Vl.jpg

Тарт з аличі

(а як же ж класно звучить у французів - mirabelle - нє?)

(рецепт підгледіла у Mimi Thorisson "Manger")
Інгредієнти для тіста:

200г борошна, 1 ст. ложка цукру, дрібка солі, 120г масла кімнатної температури, 1-2 ст. ложки дуже холодної води.

Інгредієнти для начинки:

Аличі достатньо, щоб заповнити форму для тарта! Цукор, щоб посипати зверху, 1/2 склянки.

Приготування:

Духовку розігріваємо до 200°C.

Готуємо тісто. Змішуємо разом борошно, цукор та сіль. Пальчиками втираємо масло, щоб утворилися крихти. Додаємо достатньо води, щоб тісто стало доволі гладким. Формуємо кулю, загортаємо у харчову плівку і кладемо до холодильника на 30 хв мінімум.

Тісто розтачуємо тоненько і викладаємо у форму з бортиками. Проколюємо основу виделкою і кладемо на холод ще на 20-30 хв. Це дозволить краям коржа не втратити форму і не скочитися.

Аличу промиваємо і висушуємо. Розрізаємо на половинки і видаляємо кісточки. Викладаємо аличу по колу від країв до центру. Переконайтеся, що шматочки розташовані якомога щільніше (алича дуже "всядеться" при випіканні). Зверху посипаємо цукром (кількість, насправді, залежить від смаку і від того, наскільки солодкі ягоди).

Випікаємо до золотистого кольору, приблизно 25-30 хв.

Перед подачею залиште пиріг охолонути та відійти принаймні на 45 хв.

Mirabelle_tart_1 ...

Розповісти друзям:

Pear and Cinnamon frangipane tartalets

Pear_minipies_1

Тарти з грушами та корицею
Інгредієнти для тіста:

1 і 2/3 склянки борошна, дрібка солі, 50 г цукрової пудри без грудочок, 125г холодного вершкового масла, 2 яєчних жовтки, 2 ст. л. дуже холодної води.

Інгредієнти для начинки:

75г вершкового масла, 75г цукру, 1 яйце, 1 ст. л. ванільного сиропу (або пакетик ванільного цукру), 100г дрібно меленого мигдалю, 3 стиглі груші (почищені, розрізані на половинки), дрібка меленої кориці, збиті вершки або морозиво для подачі (звісно, за бажанням).

Приготування:

Щоб приготувати тісто, змішуємо борошно, сіль, цукрову пудру, масло, ваніль (я це роблю руками, без міксера) доки не утворяться великі крихти. Далі додаємо яєчні жовтки та воду і швидко вимішуємо поки не сформується цілісна куля. Розділяємо тісто на шість рівних частин, формуємо диски, загортаємо в харчову плівку і кладемо до холодильника принаймні на 2 год.

Духовку розігріваємо до 200°C. Жаростійкі форми змащуємо вершковим маслом і посипаємо борошном.

Збиваємо масло та цукор у достатньо великій мисці допоки маса не стане кремоподібною та блідою. Далі додаємо яйце з ваніллю, мигдалеве борошно, корицю і ще трішки збиваємо до однорідності.

Кожен шматок тіста розтачуємо і викладаємо у формочки, добряче притиснувши пальцями, зайве зрізаємо гострим ножем. Мигдалеву масу рівномірно розкладаємо у тарталетки. Груші розрізаємо на шматочки товщиною у кілька мм, залишаючи половинку скріпленою (недорікаємо кілька мм до основи), і викладаємо у тартелетки поверх начинки.

Випікаємо приблизно 30хв до золотистого кольору. З формочок виймаємо, коли тарталетки трохи охолонуть. Їмо посипавши цукровою пудрою або з морозивом або з вершками.

Pear_minipies_2Pear_minipies_3Pear_minipies_5Pear_minipies_6...

Розповісти друзям:

Blueberry and apple CRUMBLE

В пошуках рішення, що ж зробити з тими чорницями, так щоб нікому не віддати, не заморозити і з'їсти не банально сирі)) А приготуємо крамбл! Це дуже швидко і дууууже смачно! Запечені ягідки під шкіркою тіста з крихт (тому й назва "крамбл"). Максимум вітамінок для здоров'я і мінімум калорій (я точно не рахувала).

Полуниці, чорниці, груші, яблука, ожина, малина, сунички, ревінь... Все підійде для цього рецепту. Можна використовувати заморожені ягоди. Лише кількість цукру в начинці підібрати до смаку.

Blueberry and apple crumbleBlueberry and apple crumble 2Blueberry and apple crumble 3Blueberry and apple crumble 4Blueberry and apple crumble 5 ...

Розповісти друзям:

Chocolate+banana vertical roll cake

Сьогодні ділюсь просто революційною ідеєю - вертикальний торт! Випробувавши цей підхід вперше, все вийшло доволі вдало. Найбільше мені сподобалося те, що не потрібно випікати кілька коржів (значно скорочує час приготування) - у мене немає багато форм однакового розміру і випікати доводиться по черзі.

Тортик вийшов невеликим у діаметрі, але доволі високим. Розраховуйте на 8-10 шматків. Всі були заінтриговані звідки ж у мене такі маленькі пательні і як мені хотілося так довго бавитися випікаючи стільки коржів. Секрет відкрився, коли ми розрізали торт)). Смак фантастичний - шоколадно-шоколадний з нотками бананів (банани я навмисно ріжу, а не товчу, щоб відчувались ці шматочки).

Chocolate vertical roll cake ...

Розповісти друзям:

Горіховий торт зі сливами

plums_cake_25plums_cakeplums-cake-2

Це історія з тих, коли рецепт звичайного фруктового пирога ховає у собі справжній скарб! Так і хочеться назвати його тортом. От коли я пишу ці рядки, його вже давно-давно немає - з'їли і крихточки позмітали))) Дуже літній, дуже смачний. Діліться з друзями. І пирогом, і рецептом.

...

Розповісти друзям:

Із любові до сирого тіста і заварного крему почалася моя дружба з пекарством. Кілограми рогаликів та сухариків з бабцею і сотні еклерів з мамою... І завжди я поряд, щоб облизати ложку))

Випічка і десерти не є базовими потребами у харчуванні. Тому сам процес — це розвага, яка приносить радість.

Апетитні аромати, від яких можна зомліти, і безкінечна імпровізація — те, що подобається мені зараз.

Якщо у вас вдома завжди є яйця, борошно, масло і молоко, цей блог для вас.

Надя