Sweetwood

... because I'm cooking now!

Posts Tagged with almonds

Peach mascarpone cream cake

Peach mascarpone cream cake

7084-Peach_cake_vs_1.jpg130-Peach_cake_vs_2.jpg

Що ж... Лише на перший погляд рецепт не зовсім відповідає сезону. Але ж саме час почистити запаси.

Влітку з цікавості законсервувала я (під чітким маминим керівництвом!) дві порції по 1л половинок персиків: одна мені, інша - мамі (гордість мене розпирає). От і зберігалась вона, забута, в холодильнику. Якось Зореслав до неї дістався і, переплутавши з помідорами, мало не відкрив!))))))) Врятувала. Так персики нагадали про себе, знайшовся відповідний рецепт і створилась така смакота.

Торт ми подарували. От і уся історія.

P.S. Такі ті персики смачні, що знову буду запасатись.

Торт з мигдалевим безе, консервованими персиками та кремом із сиру маскарпоне
Інгредієнти:

Для коржів: 3 яєчних білки, 120 г цукрової пудри, 120 г подрібненого мигдалю, 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю, 20 г мигдалевих пластівців.

Для начинки: 250 мл сиру маскарпоне, 60 г цукрової пудри, 1 яйце, 3 персики (6 половинок).

Приготування:

Духовку розігріваємо до 180°C.

Білки збиваємо міксером допоки не сформуються вершечки. Продовжуючи збивати, поступово додаємо цукрову пудру, - з часом маса стане щільною та блискучою. Наостанок додаємо змелені горіхи та крохмаль і акуратно перемішуємо.

Викладаємо тісто рівномірним 1,5см шаром на встелену пекарським папером пательню розміром 27см х 36см. Зверху половину майбутнього коржа посипаємо пластівцями мигдалю, легенько вдавлюємо.

Випікаємо 20 хв. Варто приглянути, щоб занадто не зарум'янилось. Даємо охолонути не виймаючи з пательні.

Тим часом приготуємо крем. Збиваємо жовток і половинку цукрової пудри, вкінці додаємо сир і ще трішки збиваємо. В окремій мисці чистими насадками збиваємо білок, поступово додаючи решту цукрової пудри. Білкову суміш вмішуємо у жовткову до однорідності.

Відклеюємо обережно від меренги папір і робимо з неї два кола діаметром 18см. Це як у дитинстві - прикладаємо тарілку відповідну і ножем вирізаємо. Обрізки зберігаємо - все піде в торт! Персики проціджуємо, щоб позбутись зайвої рідини. Я навіть зняла з них шкірки (на ваш розсуд). На той корж, що без пластівців, рівномірно викладаємо половину крему, далі персики, зверху подрібнені на невеликі шматки обрізки меренги і решту крему. Накриваємо коржем з пластівцями мигдалю. Якщо потрібно - підрівняйте з боків крем. Торт готовий!

На ніч (кілька годин) кладемо до холодильника. ...

Розповісти друзям:

Dried cherries almond biscotti

Біскотті. Не часто буває, що запам'ятовуєш, де саме щось спробував вперше. Лише, коли дуже сподобалось. Я - на заправці))) Не пальним єдиним (с). Так, я люблю біскотті і каву з заправки. Коли в дорозі. Тому ці печенька нагадують мені про подорожі, далекі і близькі мандри. І ще про червоне вино і довгі неспішні розмови. Дуже смакують з вином.

Оце напекла вдома. Буду думати, що існує якийсь зворотний зв'язок: якщо є біскотті, то мусить бути і подорож. І остаточно піддалась настроям - осінь гіпнотизує.

1970-Dried cherries almond biscotti.JPG6383-Dried cherries and almond biscotti.

...

Розповісти друзям:

Pear and Cinnamon frangipane tartalets

Pear_minipies_1

Тарти з грушами та корицею
Інгредієнти для тіста:

1 і 2/3 склянки борошна, дрібка солі, 50 г цукрової пудри без грудочок, 125г холодного вершкового масла, 2 яєчних жовтки, 2 ст. л. дуже холодної води.

Інгредієнти для начинки:

75г вершкового масла, 75г цукру, 1 яйце, 1 ст. л. ванільного сиропу (або пакетик ванільного цукру), 100г дрібно меленого мигдалю, 3 стиглі груші (почищені, розрізані на половинки), дрібка меленої кориці, збиті вершки або морозиво для подачі (звісно, за бажанням).

Приготування:

Щоб приготувати тісто, змішуємо борошно, сіль, цукрову пудру, масло, ваніль (я це роблю руками, без міксера) доки не утворяться великі крихти. Далі додаємо яєчні жовтки та воду і швидко вимішуємо поки не сформується цілісна куля. Розділяємо тісто на шість рівних частин, формуємо диски, загортаємо в харчову плівку і кладемо до холодильника принаймні на 2 год.

Духовку розігріваємо до 200°C. Жаростійкі форми змащуємо вершковим маслом і посипаємо борошном.

Збиваємо масло та цукор у достатньо великій мисці допоки маса не стане кремоподібною та блідою. Далі додаємо яйце з ваніллю, мигдалеве борошно, корицю і ще трішки збиваємо до однорідності.

Кожен шматок тіста розтачуємо і викладаємо у формочки, добряче притиснувши пальцями, зайве зрізаємо гострим ножем. Мигдалеву масу рівномірно розкладаємо у тарталетки. Груші розрізаємо на шматочки товщиною у кілька мм, залишаючи половинку скріпленою (недорікаємо кілька мм до основи), і викладаємо у тартелетки поверх начинки.

Випікаємо приблизно 30хв до золотистого кольору. З формочок виймаємо, коли тарталетки трохи охолонуть. Їмо посипавши цукровою пудрою або з морозивом або з вершками.

Pear_minipies_2Pear_minipies_3Pear_minipies_5Pear_minipies_6...

Розповісти друзям:

Горіховий торт зі сливами

plums_cake_25plums_cakeplums-cake-2

Це історія з тих, коли рецепт звичайного фруктового пирога ховає у собі справжній скарб! Так і хочеться назвати його тортом. От коли я пишу ці рядки, його вже давно-давно немає - з'їли і крихточки позмітали))) Дуже літній, дуже смачний. Діліться з друзями. І пирогом, і рецептом.

...

Розповісти друзям:

Two nuts cake

Two_nuts_3Two_nuts_5Two_nuts_11 ...

Розповісти друзям:

Із любові до сирого тіста і заварного крему почалася моя дружба з пекарством. Кілограми рогаликів та сухариків з бабцею і сотні еклерів з мамою... І завжди я поряд, щоб облизати ложку))

Випічка і десерти не є базовими потребами у харчуванні. Тому сам процес — це розвага, яка приносить радість.

Апетитні аромати, від яких можна зомліти, і безкінечна імпровізація — те, що подобається мені зараз.

Якщо у вас вдома завжди є яйця, борошно, масло і молоко, цей блог для вас.

Надя