Sweetwood

... because I'm cooking now!

Posts Tagged with apples

Apple scones

Цими днями блогу 2 роки. Нагадали соцмережі) Дякую їм за це, бо я б ще довго відкладала новий пост. Такий чарівний пендель.

Щось ситненьке приготуємо сьогодні - скони з яблуками (хтось знає, як то буде солов'їною?) Булочки наче з бабциного записника - домашні і затишні, неоковирні на вигляд, але аромаааатні...мммм. Ота поливка з корицею їх істотно доповнює: яблука люблять корицю.

Отже, нагадаю, що страва не для тих, хто любить поїсти, але не любить присідати))

1913-IMG_5083.JPG8000-IMG_5085.JPG4397-IMG_5088.JPG

Скони з яблуками
Інгредієнти:

Склянка очищених і нарізаних дрібними шматочками яблук, 1 яйце, 2 склянки борошна, 1 ч.л. порошку до печива, 2 ч.л. меленої кориці, 1 склянка цукру, дрібка меленого мускатного горіха, дрібка солі, 8 ст. ложок вершкового масла, півсклянки йогурту.

Для поливки: 2 ст. ложки яблучного сидру, 4 ст. л. топленого вершкового масла, 1 ч.л. меленої кориці, 2-3 ст. л. цукрової пудри.

Note: спеції (корицю та мускатний горіх) можна замінити сумішшю спецій для приготування глінтвейну.

Приготування:

Духовку розігріваємо до 180°C. Форму вистилаємо пекарським папером.

Змішуємо всі сухі інгредієнти у більшій мисці. До цієї суміші руками підмішуємо масло.

Окремо збиваємо йогурт з яйцями. Додаємо яблука.

Далі усе змішуємо вручну докупи. Тісто спершу кришитиметься, але коли добре вимісите - получиться гарна куля.

Викладаємо тісто на посипану борошном поверхню, розплескуємо круг прибл. 20 см у діаметрі і товщиною близько 2 см. Гострим ножем розрізаємо на 8 частин. Переміщаємо на підготовлену пательню, залишаючи між шматками проміжки (тісто збільшиться в об'ємі).

Випікаємо до рум'яного кольору (орієнтовно 15 хв).

Тим часом приготуємо поливку, змішавши усі необхідні інгредієнти. Поливаємо скони ще теплими - дім наповниться ароматом кориці ^-^

4595-IMG_5087.JPG

Ну, ви в курсі, що яблука сміливо можна замінити чорницями, малинками, полуничками...

Гайда пікнікувати?...

Розповісти друзям:

Apple puffs

Спокусилась я на відео з інтернету. Якраз готувала конвертики з грибним жульєном і залишила трохи тіста для десерту (як виявилось, сніданку). Насправді, все і є так же ж просто як в ролику. Може й інструкцію з приготування не писати?)) Єдине, що хочеться додати від себе - то рекомендація класти ще більше яблук. Тобто так само тоненько нарізати (щоб рулетик скрутився), але викладати більше шматочків, особливо в основу. Ну і тісто має бути тоненьке-тоненьке, ну як для штруделя. Але якщо ви полюбляєте більше тіста, то й так якраз супер.

На чому ще важливо наголосити... Ми ж тут використаємо готове листкове тісто (бездріжджове). Важливо, щоб те тісто не розморожувалося кілька разів (може так бути, що ще до вас в магазині постаралися). Але такі речі зазвичай виявляються при купівлі. А вдома самі слідкуємо, щоб не зліпились листи. Підсохлі краї варто відрізати геть (таке трапляється, не завжди, але трапляється).

4686-Puffsss.JPG5660-Apuffs.JPG6078-Applepuffs.JPG4415-Puffstea.JPG9344-Tea.JPG

Слойки з яблуками
Інгредієнти:

Еееее.... Це вперше ВСІ інгредієнти "на око"... Упаковка готового листкового тіста. З 500 г вийде прибл. 12-15 штук. Яблука. Орієнтовно пів'яблука для однієї слойки. Цукор. Половинка чайної ложечки для однієї слойки. Або "до смаку" ;)

Приготування:

Пательню/формочки для кексів змащуємо і посипаємо борошном. Духовку розігріваємо до 180°C.

Отже, ми розморозили тісто. Якщо воно товстеньке, то трішки розкачуємо. Далі нарізаємо смужки 30см х 6-8см.

Яблука розрізаємо навпіл. Серединки виймаємо, шкірки залишаємо. Далі нарізаємо на шматочки 1-2мм товщиною і викладаємо вздовж смужок тіста заповнюючи лише верхню половину, посипаємо цукром і накриваємо нижньою частиною тіста. Скручуємо рулетик. Ставимо у пательню. Зверху можна вкинути ще дрібку цукру. І так зі всіма.

Випікаємо 40 хв.

...

Розповісти друзям:

Blueberry and apple CRUMBLE

В пошуках рішення, що ж зробити з тими чорницями, так щоб нікому не віддати, не заморозити і з'їсти не банально сирі)) А приготуємо крамбл! Це дуже швидко і дууууже смачно! Запечені ягідки під шкіркою тіста з крихт (тому й назва "крамбл"). Максимум вітамінок для здоров'я і мінімум калорій (я точно не рахувала).

Полуниці, чорниці, груші, яблука, ожина, малина, сунички, ревінь... Все підійде для цього рецепту. Можна використовувати заморожені ягоди. Лише кількість цукру в начинці підібрати до смаку.

Blueberry and apple crumbleBlueberry and apple crumble 2Blueberry and apple crumble 3Blueberry and apple crumble 4Blueberry and apple crumble 5 ...

Розповісти друзям:

Рисова запіканка з яблуками і вишнями

Rice_pudding_4

Ця запіканка, яку ми по-домашньому називаємо "рисова каша з яблуками", одна з моїх улюблених. І що робить її ще більш особливою, - це спогади про бабцю, котра її нам завжди готувала, та літні канікули. Ми з нетерпінням чекали, коли ж доспіють у нас перші яблука і переконували бабцю, що їх вже можна зривати) Поки каша запікалась, на запах приходили всі товариші з вулиці) І наші, і бабусині коліжанки) Ми хотіли її їсти щодня на сніданок, обід і вечерю. Цього разу готувала сніданок для чемпіона) Зореслав біг свій перший півмарафон #Франківський півмарафон. І поки я секретно малювала плакат для нашої групи підтримки, каша запікалась))

...

Розповісти друзям:

Із любові до сирого тіста і заварного крему почалася моя дружба з пекарством. Кілограми рогаликів та сухариків з бабцею і сотні еклерів з мамою... І завжди я поряд, щоб облизати ложку))

Випічка і десерти не є базовими потребами у харчуванні. Тому сам процес — це розвага, яка приносить радість.

Апетитні аромати, від яких можна зомліти, і безкінечна імпровізація — те, що подобається мені зараз.

Якщо у вас вдома завжди є яйця, борошно, масло і молоко, цей блог для вас.

Надя