Sweetwood

... because I'm cooking now!

Posts Tagged with breakfast

Кнедлі зі сливами

Кнедлі зі сливами

7263-IMG_6596.JPG

Сама себе здивувала приготувавши кнедлі... Нетипова для мене страва.

Вперше спробувала їх в Словаччині на вечерю (!!!) в єдиному відчиненому закладі прикордонного містечка на межі з Польщею. Я з тих подорожуючих, що люблять пізнавати країну через смак. І приглянулись мені в меню, бо відповідали всім на той момент вимогам: тепле і солодке в одній страві:)

З тієї ж причини майже з кожної подорожі я привожу книгу національної кухні. Часом таку неможливо знайти взагалі. А часом трапляються фантастичні видання з досконалою поліграфією і душевними текстами.

От як приготувати кнедлі я знайшла в австрійській кухні.

Отже, кнедлі зі сливами. Отака добротна ситна їжа лісорубів:)

9971-IMG_6576.JPG1968-IMG_6585.JPG

Інгредієнти:

300 г картоплі, 120 г борошна, 30 г манної крупи, 20 г розтопленого вершкового масла, дрібка солі, 2 жовтки, 6 кубиків коричневого цукру, 6 слив, чверть склянки сухарів, цукрова пудра, мелені грецькі горіхи (зрештою, будь-які).

Приготування:

Картоплю попередньо відварюємо "в мундирах", охолоджуємо, знімаємо шкірки та натираємо. Додаємо борошно, манну крупу, сіль, жовтки та масло і швидко замішуємо тісто. (Якість тіста може погіршати, якщо надто старанно і довго вимішувати). Помиті сливи розрізаємо на двоє (можна заморожені, у мене відразу половинками). Тісто розділяємо прибл. на 12 частин (формуємо валик товщиною 5 см, нарізаємо і розтачуємо кружочки). Загортаємо сливу і половинку кубика цукру в тісто. Сформовані кнедлі варимо у підсоленій воді на повільному вогні 10-12хв. Виймаємо з води, даємо чуть-чуть підсохнути, обкачуємо в підсмажених на маслі сухарях та горіхах, а зверху посипаємо цукровою пудрою.

Важливо: не додавайте до тіста картопляне пюре. 8416-IMG_6581.JPG

...

Розповісти друзям:

Рисова запіканка з яблуками і вишнями

Rice_pudding_4

Ця запіканка, яку ми по-домашньому називаємо "рисова каша з яблуками", одна з моїх улюблених. І що робить її ще більш особливою, - це спогади про бабцю, котра її нам завжди готувала, та літні канікули. Ми з нетерпінням чекали, коли ж доспіють у нас перші яблука і переконували бабцю, що їх вже можна зривати) Поки каша запікалась, на запах приходили всі товариші з вулиці) І наші, і бабусині коліжанки) Ми хотіли її їсти щодня на сніданок, обід і вечерю. Цього разу готувала сніданок для чемпіона) Зореслав біг свій перший півмарафон #Франківський півмарафон. І поки я секретно малювала плакат для нашої групи підтримки, каша запікалась))

...

Розповісти друзям:

Із любові до сирого тіста і заварного крему почалася моя дружба з пекарством. Кілограми рогаликів та сухариків з бабцею і сотні еклерів з мамою... І завжди я поряд, щоб облизати ложку))

Випічка і десерти не є базовими потребами у харчуванні. Тому сам процес — це розвага, яка приносить радість.

Апетитні аромати, від яких можна зомліти, і безкінечна імпровізація — те, що подобається мені зараз.

Якщо у вас вдома завжди є яйця, борошно, масло і молоко, цей блог для вас.

Надя