Sweetwood

... because I'm cooking now!

Posts Tagged with cacao

Vana Tallin liqueur milk chocolate truffels

2057-HMchokos7.JPG218-HMchokos4.JPG2931-HMchokos5.JPG

Ну нарешті! Чекала спеціальної нагоди приготувати шоколадні трюфелі. І сьогодні саме той день! Надзвичайно просто їх зробити. І все, що потрібно - лише 5 інгредієнтів (ОК, 6 якщо їх ще обкатувати у какао-порошку або мелених горішках). Перемішали, почекали, наліпили кульок, облизали пальці...

Безнадійні, багаті смаком, солодкі, але не занадто солодкі. І безумовно, на першому місці несподіванка - аромат лікеру, який раптом розкривається наостанок. Звичайно, Ви вільні у виборі: лікер, бальзам, коньяк, віскі...

Домашні шоколадні цукерки
Інгредієнти:

100г молочного шоколаду, 2 ст. л. вершків, 2 ст. л. вершкового масла, 1 ст. ложка крем-лікеру "Старий Таллін", на вибір для обкатування: мелені горіхи, какао-порошок, пластівці мигдалю.

Приготування:

Шоколад разом із домашніми вершками та маслом розтоплюємо на паровій бані. Відставляємо на кілька хвилин охолонути і потім додаємо бальзам. Кладемо на 2-3 години до холодильника. Формуємо кульки і обкатуємо горішках або какао-порошку. Вийде 15 цукерок (11-12 грамів кожна). Їсти відразу або зберігати в холодильнику у щільно закритій посудині (кажуть, що тиждень, але у нас так довго не затримуються)))). ...

Розповісти друзям:

Із любові до сирого тіста і заварного крему почалася моя дружба з пекарством. Кілограми рогаликів та сухариків з бабцею і сотні еклерів з мамою... І завжди я поряд, щоб облизати ложку))

Випічка і десерти не є базовими потребами у харчуванні. Тому сам процес — це розвага, яка приносить радість.

Апетитні аромати, від яких можна зомліти, і безкінечна імпровізація — те, що подобається мені зараз.

Якщо у вас вдома завжди є яйця, борошно, масло і молоко, цей блог для вас.

Надя