Sweetwood

... because I'm cooking now!

Posts Tagged with cake

Banana upside down cake

2680-IMG_7233.JPG

Перевернутий торт з бананами

Похмурість сірих днів геть не лякає мене. Це зовсім маленький період, а скоро сніг, передсвяткові клопоти, радість ялинкових вогнів і смачнючих запахів та тепло зустрічей.

Власне, цей банановий перевернутий торт раптом і нагадав мені ароматом кориці, що свята наближаються. А пекла його аж тричі перш ніж зробити фото - з'їдали з гостями швидше, ніж випадала нагода зробити кілька кадриків.

Моя наполегливість говорить лиш про одне - торт ф а н т а с т и ч н и й і вартий того, щоб пекти знову і знову. Не складний, цікавий рецепт і компоненти. Завдяки йогурту у складі тіста, торт вологий, приємний. І красивий. Погодьтесь, цей бурштиновий колір карамелі досить звабливий чи не так?

Смаків багато: банани, кориця, карамель (яка, фактично, виконує роль соусу). Думаю, морозиво чи вершки збиті тут зайві... Хіба в спеку)

Без сумніву, пробуватиму з іншими фруктами.

Рецепт www.callmecupcake.se (адаптований). Один із моїх улюблених блогів ;)

5425-IMG_7227.JPG2953-IMG_7228.JPG6203-IMG_7230.JPG7303-IMG_7231.JPG

Інгредієнти:

Для карамельного соусу: 65г вершкового масла, 125г цукру, 2-3 стиглі банани.

Для тіста: 200г борошна, 1/2 ч. ложки соди, дрібка солі, 1/2 ч. ложки меленої кориці, 1/4 ч.л. меленого мускатного горіха (в оригінальному рецепті використано імбир), 125г розмякшеного вершкового масла, 180г цукру, 2 яйця, 150мл класичного йогурту кімн. температури.

Приготування:

Готуємо карамельний соус: на повільному вогні розтоплюємо цукор і додаємо масло (все забурлить). Повільно помішуємо 2-3 хв поки суміш не стане однорідною. Знімаємо з вогню.

Будьте завжди уважні готуючи карамель, адже температура дуже висока. І особливо не дозволяйте це робити діткам!

Духовку розігріваємо до 175 С.

Роз'ємну форму діаметром 20-22см змащуємо маслом і дно вкриваємо папером для випікання. Виливаємо туди карамельний соус.

Знешкурені банани розрізаємо вздовж навпіл і викладаємо на пательню поверх соусу стороною зрізу до дна.

В середній мисці змішуємо просіяне борошно та інші сухі інгредієнти.

Окремо збиваємо масло та цукор поки маса не буде пухкою. Далі по одному додаємо яйця, щоразу гарненько збиваючи. Поетапно підмішуємо сухі інгредієнти та наостанок - йогурт. Виливаємо тісто на пательню поверх карамелі та бананів. Виріврюємо зверху.

Випікаємо 40-45хв до світлокоричневого кольору або сухого тестера. На дно духовки обов'язково поставте пательню вкриту пергаментом, щоб зібрати краплі карамелі - найімовірніше торт потече.

Вийнявши торт з печі, даємо йому 5 хв охолонути. Потім акуратно відкриваємо і відкріплюємо боки форми, перевертаємо торт на таріль. Знімаємо пергамент і облизуємо пальці від карамелі ;)))))

8627-IMG_7226.JPG...

Розповісти друзям:

No bake blueberry cheesecake

Чізкейк омбре з чорницями (без випікання)

Останнім часом я то пишу нові пости, то пропадаю на довший час... Цьому всьому є пояснення - новий член нашої сім'ї - мій маленький син. Часу геть бракує, але якщо і виникає вільна хвилинка, то все одно хочеться бути з ним ^_^

Також я досі в пошуку стилю фотографій (ви ж знаєте, що рецепти всі перевірені і фото виключно мої). Хочеться менше зайвих елементів в композиції і більше зосередженості на світлі, настрої...

Коли Яремкові виповнилося 4 місяці, я приготувала цей чізкейк. Він божественний! Ці кольори - чиста любов.

Чудовий спосіб відпочити від духовки, а тими днями в нас ще й було страшенно спекотно.

Сирники (чізкейки) завжди виглядали мені такими делікатними в приготуванні. Не наважувалась до них братися. Насамперед, тут важлива якість сиру. Хвилинка непроплаченої реклами: "Простоквашино" якраз ідеальний для мене є: вологий, не кислий. Зробити такий домашній сир, особливо влітку, ще треба постаратися.

Багато чорниці (яку завжди можна замінити іншими ягодами), мало цукру, зовсім трішки желатину (в пошуках рецепту взагалі без нього) - то фантастичний десерт. Про желатин: я навмисне додаю менше, бо не люблю драглисту структуру. Дехто перестраховується додаючи навіть більше, боячись за консистенцію готового чізкейку. Як на мене, то краще з'їсти його ложкою, аніж одержати желе зі смаком сиру.

6279-2F0FE860-7DA4-4126-A697-2B60648EBD6

Інгредієнти:

90-100г пісочного печива, 3 столові ложки м'якого вершкового масла, 1 склянка чорниць + кілька для прикрашання, 3 ст. ложки цукру, 2/3 ч. л. желатину, 900г сиру кімнатної температури, 2 ст. ложки соку лимона, 3 ст. ложки цукрової пудри, 1 склянка класичного йогурту, 1 ст. ложка желатину.

Приготування:

У блендері подрібнюємо печиво і змішуємо з маслом. Щільно викладаємо у форму вистелену фольгою (у мене кругла d=20см).

Чорниці змішуємо з цукром та проварюємо 2 хв. Додаємо 2/3 ч.л. желатину, добре перемішуємо і відкладаємо охолонути.

Сир збиваємо блендером разом із йогуртом, цукровою пудрою та лимонним соком. Вкінці додаємо розведений желатин (мін. кількість води).

Сирну масу розділяємо на приблизно однакові три частини. До однієї додаємо 2-3 ст. ложки соку чорниць, до другої - решту чорниць, третя - без змін.

Виливаємо сир у форму на шар печива починаючи з найтемнішого і закінчуючи білим.

Далі - у холодильник на 3-4 години. Прикрашання за бажанням. Смачного!

8246-05B4C60F-5C9D-445B-A9C7-CE9BF37DE15

7723-67CF630D-7DD8-42E8-99E7-06167190154

6364-C1ADB2D7-11FD-4C03-9A13-91088E5697B

5140-D7D1218A-86E0-4341-B401-BF4E3BFF17C

5443-FA062DD0-63E0-4F16-BB6F-C5C30162DD5...

Розповісти друзям:

Peach cake

Торт з персиками

Земна куля невпинно крутиться, літо моє наповнене несподіваних проектів, фотографії залежались у архівах і сьогодні хочеться поділитись новеньким. Отже, персиковий торт!

Неймовірно цікава скоринка у нього - смачна і така по-домашньому "затишна" ^_^ От завдяки ній цей персиковий торт поповнив мій перелік рецептів, які хочеться повторити. Ну і, звісно, пройшов випробування моїми домашніми критиками) Проготовані персики тануть у роті - готуйте більше. Якщо залишаться - можна подати додатково зі шматком торта.

Сміливо кладіть замість персиків м'які груші, сливи, абрикоси. Провали виключені!

922-image.jpeg2758-image.jpeg

Торт з персиками
Інгредієнти:

6 персиків, 125 г вершкового масла, 200 г цукрової пудри, 2 яйця, 125 г борошна, 1 ч.л. розпушувача.

Приготування:

Духовку розігріваємо до 150°C. Форму змащуємо вершковим маслом.

Половинки персиків без кісточок кладемо в каструльку, заливаємо сумішшю з 4 столових ложок води і 3 столових ложок цукру. Кладемо на маленький вогонь і тушкуємо до м'якості.

Вершкове масло розтираємо із цукровою пудрою, всипаємо борошно та розпушувач, до отриманої маси додаємо збиті яйця.

Персики викладаємо у форму, поверх викладаємо тісто (власне, "викладаємо", бо воно доволі густе; і не покриє персики повністю), і випікаємо 25-30 хвилин.

4701-image.jpeg...

Розповісти друзям:

Peach mascarpone cream cake

Peach mascarpone cream cake

7084-Peach_cake_vs_1.jpg130-Peach_cake_vs_2.jpg

Що ж... Лише на перший погляд рецепт не зовсім відповідає сезону. Але ж саме час почистити запаси.

Влітку з цікавості законсервувала я (під чітким маминим керівництвом!) дві порції по 1л половинок персиків: одна мені, інша - мамі (гордість мене розпирає). От і зберігалась вона, забута, в холодильнику. Якось Зореслав до неї дістався і, переплутавши з помідорами, мало не відкрив!))))))) Врятувала. Так персики нагадали про себе, знайшовся відповідний рецепт і створилась така смакота.

Торт ми подарували. От і уся історія.

P.S. Такі ті персики смачні, що знову буду запасатись.

Торт з мигдалевим безе, консервованими персиками та кремом із сиру маскарпоне
Інгредієнти:

Для коржів: 3 яєчних білки, 120 г цукрової пудри, 120 г подрібненого мигдалю, 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю, 20 г мигдалевих пластівців.

Для начинки: 250 мл сиру маскарпоне, 60 г цукрової пудри, 1 яйце, 3 персики (6 половинок).

Приготування:

Духовку розігріваємо до 180°C.

Білки збиваємо міксером допоки не сформуються вершечки. Продовжуючи збивати, поступово додаємо цукрову пудру, - з часом маса стане щільною та блискучою. Наостанок додаємо змелені горіхи та крохмаль і акуратно перемішуємо.

Викладаємо тісто рівномірним 1,5см шаром на встелену пекарським папером пательню розміром 27см х 36см. Зверху половину майбутнього коржа посипаємо пластівцями мигдалю, легенько вдавлюємо.

Випікаємо 20 хв. Варто приглянути, щоб занадто не зарум'янилось. Даємо охолонути не виймаючи з пательні.

Тим часом приготуємо крем. Збиваємо жовток і половинку цукрової пудри, вкінці додаємо сир і ще трішки збиваємо. В окремій мисці чистими насадками збиваємо білок, поступово додаючи решту цукрової пудри. Білкову суміш вмішуємо у жовткову до однорідності.

Відклеюємо обережно від меренги папір і робимо з неї два кола діаметром 18см. Це як у дитинстві - прикладаємо тарілку відповідну і ножем вирізаємо. Обрізки зберігаємо - все піде в торт! Персики проціджуємо, щоб позбутись зайвої рідини. Я навіть зняла з них шкірки (на ваш розсуд). На той корж, що без пластівців, рівномірно викладаємо половину крему, далі персики, зверху подрібнені на невеликі шматки обрізки меренги і решту крему. Накриваємо коржем з пластівцями мигдалю. Якщо потрібно - підрівняйте з боків крем. Торт готовий!

На ніч (кілька годин) кладемо до холодильника. ...

Розповісти друзям:

Log house cake

Підсумки проведені, плани складені, списки приготовані - час приступати до виконання)) Я лише зараз зрозуміла, що це мій перший пост в новому році (десь на місяць майже пропала).

Смерекова хатка - то таки не найоригінальніша ідея для нового поста, але так мені сподобався торт (купу-купу років не їла), що захотілось поділитися. Це щось таке традиційне, дитячо-романтичне і добре забуте. Навіть назва говорить сама за себе, а думки заманюють кудись у дрімучі ліси, де хатинки зі зрубу припорошені снігами і лише дим з коминів видніється.

І ще подумала, що цей блог - це ж для мене також. От тепер буду мати свій рецепт, який як колесо на ходу вигадувала чи, точніше, пригадувала як мама готувала (ще трохи їй надзвонювала уточнювати).

2650-Cherry log house.JPG1929-Cherry logs house.JPG

Смерекова хатка
Інгредієнти:
Трубочки з вишнями

250г вершкового масла кімнатної температури, 200г сметани (6 повнезних ст. ложок), 3 скл. борошна, 1/2 ч.л. соди, 1 ст. ложка оцту + 1л. вишень "у своєму соці" або морожених для начинки.

Крем

200г масла, 300г цукрової пудри, 200г сметани.

Приготування:

До сметани вливаємо соду погашену оцтом. Додаємо масло, борошно і замішуємо тісто. Кладемо на півгодини до холодильника.

З вишень злити зайву рідину (процідити).

А тим часом приготуємо крем. Масло перетераємо з цукровою пудрою (макогін+макітра). Окремо збиваємо сметану. Вкінці ложкою змішуємо до однорідності і кладемо на холод.

Духовку розігріваємо до 200°C. Дві великі пательні змащуємо і посипаємо борошном.

Тісто ділимо на 15 рівних частин. Для цього варто скористатися вагою. Кожен шматочок розкачуємо розміром 30см х 10см. Вздовж довшого краю викладаємо вишні і скручуємо трубочку. Краї надійно скріплюємо. Усі трубочки викладаємо на пательні, проколюємо у кількох місцях виделкою і випікаємо 20-25хв або до золотистого кольору.

Коли спечені трубочки охолонуть, залишиться лише скласти торт. Спершу викладаємо 5 штук, змащуємо кремом, далі 4, 3, 2, 1 і вкінці ще зверху і навколо трохи крему.

ВАЖЛИВО: цей торт потрібно готувати за добу до поїдання, щоб добряче настоявся/просочився. От чим довше стоїть, тим кращий, чесно кажучи. Прямо якийсь борщ, а не торт))) Але все терпіння того вартує.

5633-Log house.JPG...

Розповісти друзям:

Chocolate cake with caramel buttercream and crunchy caramel popcorn

3352-Chocolate caramel cake.jpg

Такий грайливий, для мене незвичний тортик. Рецепт підгледіла у Linda Lomellino - зацікавив мене карамельним попкорном. Саме карамельний - мій улюблений смак попкорну. Спочатку планувалось навчитися готувати лише його для домашніх кінопереглядів (шок-шок-шок - я ж зможу додавати карамелі, скільки хочеться!). Але сама не пам'ятаю як це сталось - зовсім випадково і торт спекла))) Буває... Особливо сподобалися шоколадні коржі. Вони досить вологі і ароматні.

360-Homemade caramel cake.jpg ...

Розповісти друзям:

Із любові до сирого тіста і заварного крему почалася моя дружба з пекарством. Кілограми рогаликів та сухариків з бабцею і сотні еклерів з мамою... І завжди я поряд, щоб облизати ложку))

Випічка і десерти не є базовими потребами у харчуванні. Тому сам процес — це розвага, яка приносить радість.

Апетитні аромати, від яких можна зомліти, і безкінечна імпровізація — те, що подобається мені зараз.

Якщо у вас вдома завжди є яйця, борошно, масло і молоко, цей блог для вас.

Надя