Sweetwood

... because I'm cooking now!

Posts Tagged with caramel

Banoffee cups

No bake banoffee cups

5224-Snapseed.jpg

Справжній британський десерт. Варіацій існує безліч, але базово складається з подрібненого печива, карамелі або вареного згущеного молока (до речі, якщо надумаєтесь, то не лінуйтеся і варіть самі; я ще не зустрічала в нас хорошого готового; може десь у крафтових мануфактурах - здавайте паролі, якщо знаєте), бананів, збитих вершків та посипаний зверху тертим шоколадом або кавою.

Баноффі - від поєднання слів "банани" і "тоффі". Кажуть, десерт придумав у 1970х шеф з Англії. Одне з найлегшого (в найкращому сенсі), що доводилось готувати. Смак насичений, must try!

P.S. Я спершу хотіла зробити у вигляді пирога. Інгредієнти якраз на нього розраховані (22см). Але захотілось експериментів з подачею. Судячи із заляпаних склянок - мені ще тренуватись і тренуватись. Вибачайте ^_^...

Розповісти друзям:

Banana upside down cake

2680-IMG_7233.JPG

Перевернутий торт з бананами

Похмурість сірих днів геть не лякає мене. Це зовсім маленький період, а скоро сніг, передсвяткові клопоти, радість ялинкових вогнів і смачнючих запахів та тепло зустрічей.

Власне, цей банановий перевернутий торт раптом і нагадав мені ароматом кориці, що свята наближаються. А пекла його аж тричі перш ніж зробити фото - з'їдали з гостями швидше, ніж випадала нагода зробити кілька кадриків.

Моя наполегливість говорить лиш про одне - торт ф а н т а с т и ч н и й і вартий того, щоб пекти знову і знову. Не складний, цікавий рецепт і компоненти. Завдяки йогурту у складі тіста, торт вологий, приємний. І красивий. Погодьтесь, цей бурштиновий колір карамелі досить звабливий чи не так?

Смаків багато: банани, кориця, карамель (яка, фактично, виконує роль соусу). Думаю, морозиво чи вершки збиті тут зайві... Хіба в спеку)

Без сумніву, пробуватиму з іншими фруктами.

Рецепт www.callmecupcake.se (адаптований). Один із моїх улюблених блогів ;)

5425-IMG_7227.JPG2953-IMG_7228.JPG6203-IMG_7230.JPG7303-IMG_7231.JPG

Інгредієнти:

Для карамельного соусу: 65г вершкового масла, 125г цукру, 2-3 стиглі банани.

Для тіста: 200г борошна, 1/2 ч. ложки соди, дрібка солі, 1/2 ч. ложки меленої кориці, 1/4 ч.л. меленого мускатного горіха (в оригінальному рецепті використано імбир), 125г розмякшеного вершкового масла, 180г цукру, 2 яйця, 150мл класичного йогурту кімн. температури.

Приготування:

Готуємо карамельний соус: на повільному вогні розтоплюємо цукор і додаємо масло (все забурлить). Повільно помішуємо 2-3 хв поки суміш не стане однорідною. Знімаємо з вогню.

Будьте завжди уважні готуючи карамель, адже температура дуже висока. І особливо не дозволяйте це робити діткам!

Духовку розігріваємо до 175 С.

Роз'ємну форму діаметром 20-22см змащуємо маслом і дно вкриваємо папером для випікання. Виливаємо туди карамельний соус.

Знешкурені банани розрізаємо вздовж навпіл і викладаємо на пательню поверх соусу стороною зрізу до дна.

В середній мисці змішуємо просіяне борошно та інші сухі інгредієнти.

Окремо збиваємо масло та цукор поки маса не буде пухкою. Далі по одному додаємо яйця, щоразу гарненько збиваючи. Поетапно підмішуємо сухі інгредієнти та наостанок - йогурт. Виливаємо тісто на пательню поверх карамелі та бананів. Виріврюємо зверху.

Випікаємо 40-45хв до світлокоричневого кольору або сухого тестера. На дно духовки обов'язково поставте пательню вкриту пергаментом, щоб зібрати краплі карамелі - найімовірніше торт потече.

Вийнявши торт з печі, даємо йому 5 хв охолонути. Потім акуратно відкриваємо і відкріплюємо боки форми, перевертаємо торт на таріль. Знімаємо пергамент і облизуємо пальці від карамелі ;)))))

8627-IMG_7226.JPG...

Розповісти друзям:

Chocolate cake with caramel buttercream and crunchy caramel popcorn

3352-Chocolate caramel cake.jpg

Такий грайливий, для мене незвичний тортик. Рецепт підгледіла у Linda Lomellino - зацікавив мене карамельним попкорном. Саме карамельний - мій улюблений смак попкорну. Спочатку планувалось навчитися готувати лише його для домашніх кінопереглядів (шок-шок-шок - я ж зможу додавати карамелі, скільки хочеться!). Але сама не пам'ятаю як це сталось - зовсім випадково і торт спекла))) Буває... Особливо сподобалися шоколадні коржі. Вони досить вологі і ароматні.

360-Homemade caramel cake.jpg ...

Розповісти друзям:

Homemade caramel

Я невтомно продовжую експериментувати. Майже усі рецепти, якими я ділюсь з вами у цьому блозі, я використовую вперше. Маю собі за мету довести, що навіть з мінімальними навиками, вдома можна приготувати практично все. Сьогодні - домашня КАРАМЕЛЬ. Карамель можна заготовити собі заздалегідь і використовувати для приготування попкорну (напевно ж у вас є перелік фільмів, які хочеться переглянути), для яблук/груш, для крему, для сендвіч-печива... Зовсім скоро (у наступних постах) це все разом і спробуємо, а зараз власне домашня карамель. 9059-Homemade caramel.jpg

Домашня карамель
Інгредієнти:

2/3 склянки вершків, 225 г цукру, 50 г холодного вершкового масла, 1/2 ч. ложки солі.

Приготування:
  1. Вершки розігрійте в окремій посудині ( не доводити до кипіння). Відставте вбік.
  2. В іншій посудині нагрівайте цукор на середньому вогні поки він не почне з країв плавитися. Вогнестійкою ложкою обережно помішуйте поки увесь цукор не розплавиться.
  3. Шматок за шматком додавайте масло і помішуйте. Обережно влийте теплі вершки (суміш закипить!!!) і розмішайте до однорідності. Вмішайте сіль.
  4. Перекладіть карамель в посудинку, де вона зможе зберігатись, і охолодіть до кімнатної температури.
Homemade caramel
Ingredients:

2/3 cup heavy cream, 225 g granulated sugar 50 g cold butter, 1/2 tsp salt

Instructions:
  1. Gently heat the cream in a small saucepan. Set aside.
  2. Put the sugar in another saucepan and heat on medium high until the sugar starts melting around the edges. Carefully swirl the sugar with a heatproof spoon until all the sugar has melted.
  3. Add the butter, piece by piece, and stir until melted. Carefully add the warm cream (it will bubble up!!!) little by little and stir until smooth. Stir in the salt.
  4. Pour caramel into a jar and let cool to room temperature....

Розповісти друзям:

Із любові до сирого тіста і заварного крему почалася моя дружба з пекарством. Кілограми рогаликів та сухариків з бабцею і сотні еклерів з мамою... І завжди я поряд, щоб облизати ложку))

Випічка і десерти не є базовими потребами у харчуванні. Тому сам процес — це розвага, яка приносить радість.

Апетитні аромати, від яких можна зомліти, і безкінечна імпровізація — те, що подобається мені зараз.

Якщо у вас вдома завжди є яйця, борошно, масло і молоко, цей блог для вас.

Надя