Sweetwood

... because I'm cooking now!

Posts Tagged with cherries

Cla-cla-clafoutis :)))

Cherry clafoutis

10-image.jpeg3474-image.jpeg5044-image.jpeg

Вишневе клафуті

Вихідні видалися гамірними.

Рвали вишні - це найщасливіший атрибут кожного літа. Ну бо що головне влітку? - Їздити на ровері і залізти безкарно на дерево. Щоразу переживаю, що хтось таки ввалиться з драбини або з даху, але кожного разу всі цілі. Тьфу-тьфу-тьфу. Згадую це все, поїдаючи клафуті, і обличчя розпливається в посмішці :) Радію, що можу поділитися цим рецептом з вами сьогодні. Люблю дуже, сподіваюсь, і ви полюбите. Найпростіший торт! (я так пишу щоразу?))))

Інгредієнти:

400г вишень, 4 яєць, 3 ст. ложки масла, 200 мл молока, 130г борошна, 80г цукру, пакетик ванільного цукру, дрібка солі.

Приготування:

Духовку розігріваємо до 200°C. Форму щедро змащуємо вершковим маслом.

Вишні миємо і просушуємо рушничком. Видаляємо кісточки (можете залишити). Викладаємо на дно форми.

Просіяне борошно, цукор, ванільний цукор, сіль змішуємо у великій мисці. Додаємо молоко і одне за одним яйця. Наостанок додаємо масло і вимішуємо до однорідності. Виливаємо масу поверх вишень. Тісто рідке, навіть рідше, ніж я готую для млинців.

15 хв випікаємо при температурі 200°C, далі скручуємо до 180°C і випікаємо ще півгодини. Дайте охолонути і осісти (клафуті надується). Посипте цукровою пудрою і насолоджуйтесь!

Кла-кла-клафуті :)))

1892-image.jpeg

...

Розповісти друзям:

Log house cake

Підсумки проведені, плани складені, списки приготовані - час приступати до виконання)) Я лише зараз зрозуміла, що це мій перший пост в новому році (десь на місяць майже пропала).

Смерекова хатка - то таки не найоригінальніша ідея для нового поста, але так мені сподобався торт (купу-купу років не їла), що захотілось поділитися. Це щось таке традиційне, дитячо-романтичне і добре забуте. Навіть назва говорить сама за себе, а думки заманюють кудись у дрімучі ліси, де хатинки зі зрубу припорошені снігами і лише дим з коминів видніється.

І ще подумала, що цей блог - це ж для мене також. От тепер буду мати свій рецепт, який як колесо на ходу вигадувала чи, точніше, пригадувала як мама готувала (ще трохи їй надзвонювала уточнювати).

2650-Cherry log house.JPG1929-Cherry logs house.JPG

Смерекова хатка
Інгредієнти:
Трубочки з вишнями

250г вершкового масла кімнатної температури, 200г сметани (6 повнезних ст. ложок), 3 скл. борошна, 1/2 ч.л. соди, 1 ст. ложка оцту + 1л. вишень "у своєму соці" або морожених для начинки.

Крем

200г масла, 300г цукрової пудри, 200г сметани.

Приготування:

До сметани вливаємо соду погашену оцтом. Додаємо масло, борошно і замішуємо тісто. Кладемо на півгодини до холодильника.

З вишень злити зайву рідину (процідити).

А тим часом приготуємо крем. Масло перетераємо з цукровою пудрою (макогін+макітра). Окремо збиваємо сметану. Вкінці ложкою змішуємо до однорідності і кладемо на холод.

Духовку розігріваємо до 200°C. Дві великі пательні змащуємо і посипаємо борошном.

Тісто ділимо на 15 рівних частин. Для цього варто скористатися вагою. Кожен шматочок розкачуємо розміром 30см х 10см. Вздовж довшого краю викладаємо вишні і скручуємо трубочку. Краї надійно скріплюємо. Усі трубочки викладаємо на пательні, проколюємо у кількох місцях виделкою і випікаємо 20-25хв або до золотистого кольору.

Коли спечені трубочки охолонуть, залишиться лише скласти торт. Спершу викладаємо 5 штук, змащуємо кремом, далі 4, 3, 2, 1 і вкінці ще зверху і навколо трохи крему.

ВАЖЛИВО: цей торт потрібно готувати за добу до поїдання, щоб добряче настоявся/просочився. От чим довше стоїть, тим кращий, чесно кажучи. Прямо якийсь борщ, а не торт))) Але все терпіння того вартує.

5633-Log house.JPG...

Розповісти друзям:

Dried cherries almond biscotti

Біскотті. Не часто буває, що запам'ятовуєш, де саме щось спробував вперше. Лише, коли дуже сподобалось. Я - на заправці))) Не пальним єдиним (с). Так, я люблю біскотті і каву з заправки. Коли в дорозі. Тому ці печенька нагадують мені про подорожі, далекі і близькі мандри. І ще про червоне вино і довгі неспішні розмови. Дуже смакують з вином.

Оце напекла вдома. Буду думати, що існує якийсь зворотний зв'язок: якщо є біскотті, то мусить бути і подорож. І остаточно піддалась настроям - осінь гіпнотизує.

1970-Dried cherries almond biscotti.JPG6383-Dried cherries and almond biscotti.

...

Розповісти друзям:

Кукурудзяні кекси з вишнями

Неймовірний сонячний колір та злегка кислий смак вишень... мммм. Їх легко можуть приготувати навіть ті, хто не дружить з випічкою. Ідеальний рецепт, як для вечірки чи сімейного свята, так і пікніка на природі. Можна взяти з собою на роботу чи дати дитині до школи.

cherry_cupcake_1cherry_cupcake_3cherry_cupcake_2

Кукурудзяні кекси з вишнями
Інгредієнти:

1 1/2 склянки борошна, 3/4 склянки кукурудзяного борошна, 1/2 склянки цукру, 4 ч. ложки порошку до печива, 1/4 ч. ложки солі, цедра лимону, 1 велике яйце, 1 склянка молока, 1/4 склянки вершкового масла, 1 пакетик ванільного цукру, велика пригорща заморожених вишень.

Приготування:

Духовку розігріваємо до 180°C. Жаростійкі/ силіконові форми злегка змащуємо вершковим маслом і посипаємо борошном або використовуємо паперові. Рецепт розрахований на 12 шт.

Яйце збиваємо з цукром. Поступово додаємо інші інгредієнти, продовжуючи збивати (ванільний цукор, топлене масло, молоко, борошно, порошок до печива, сіль, цедру лимона). Вишні не розморожуємо, трішки посипаємо борошном (така хитрість) і акуратно вмішуємо у тісто.

Наповнюємо приготовані формочки на 2/3.

Випікаємо 25-30 хв або поки сірничок встромлений в серединку не витягнеться сухим і вершечки не стануть золотаво-коричневими.

Коли кексики трішки охолонуть, посипаємо цукровою пудрою (за бажанням). Готово!

cherry_cupcake_88842-cherrycupcake9_V.JPG7333-cherrycupcake10_V.JPGcherry_cupcake_5 ...

Розповісти друзям:

Mini dried cherries and chocolate ganache meringues

"Щось так холод підкрадається, підкрадається... Дощ, мряка... Потрібно негайно відкривати сезон ШОКОЛАДУ! Точно! З ним легше пережити цю осінню негоду, особливо, якщо в "заначці" такий рецепт! Отак облизуєш в кінці ложку від шоколаду, примружуєш очі і здається, що за вікном пішов такий лапатий сніг ))) Ммммм... Уже зовсім скоро. А поки спечемо щось новеньке" - поки я працювала над текстом до цього посту, сніг таки пішов! Просто магія... 4411-Mini pavlova chocolate kisses_0282_6793-Mini pavlova chocolate kisses_0275_ ...

Розповісти друзям:

Cherry meringue tartalets

Cherry_mer_tarts_4

Весна вривається! Не скажу, що це моя улюблена пора, але очікування уже скорого пробудження природи, сонячного тепла дає відчуття свята і динамічності. З такими думками і хорошою музикою вдалися такі прекрасні тарталетки.

Якість фотографій могла б бути кращою (обіцяю виправитись). Але те, що змогла зазнимкувати тарталетки для блогу, уже велика удача. Зазвичай або уже надто темно, або бракує часу, або все швидко з'їли)) Enjoy!

Cherry_mer_tarts_2Cherry_mer_tarts_3Cherry_mer_tarts_5 ...

Розповісти друзям:

Із любові до сирого тіста і заварного крему почалася моя дружба з пекарством. Кілограми рогаликів та сухариків з бабцею і сотні еклерів з мамою... І завжди я поряд, щоб облизати ложку))

Випічка і десерти не є базовими потребами у харчуванні. Тому сам процес — це розвага, яка приносить радість.

Апетитні аромати, від яких можна зомліти, і безкінечна імпровізація — те, що подобається мені зараз.

Якщо у вас вдома завжди є яйця, борошно, масло і молоко, цей блог для вас.

Надя