Sweetwood

... because I'm cooking now!

Posts Tagged with chocolate

Шоколадне брауні з малиною

3225-image.jpeg4468-image.jpeg2006-image.jpeg7023-image.jpeg

Я є, я нікуди не пропала)) Я є з рецептом "не в тему". "Які малини у листопаді?" - скажете ви мені))

Залежався він в мене ще з кінця літа. Малини ж можна чимось замінити (сушені вишні?) і от ви своїм досвідом в коментарях зі мною і поділитесь.

Рецепт фантастичний. Тісто на основі оливкової олії. І смакував нам не з чаєм/кавою/свій варіант, а з темним пивом!

Солодке з пивом - то моє останнє кулінарне відкриття. Трапилась з нами цікава подорож з не менш цікавими знайомствами і відкриттям нових місць. А пригощали в Квасах "Темною Ципою" з тортом! Щось карамельно-маково-шоколадне. Фантастика! Я і до цього рецепту доберусь, а наразі альтернатива - шоколадне брауні з малинками.

Насолоджуйтесь фото, вдихайте аромат шоколаду, готуйтесь до нового марафону печива різдвяного і не тільки ;)

Шоколадне брауні з малиною
Інгредієнти:

склянка свіжої малини, 2 великих яйця, 1/4 склянки оливкової олії extra virgin, 200 г шоколаду, 3/4 склянки цукру, 1/4 склянки борошна, 2 ч.л. какао, 1/4 ч.л. пекарського порошку, 1/4 ч.л. солі.

Приготування:

Духовку розігріваємо до 180°C. Форму вистилаємо пекарським папером. І форму, і папір змащуємо маслом.

На паровій бані на малому вогні у мисці середнього розміру розігріваємо олію і шоколад, помішуючи поки шоколад повністю не розтопиться.

Знімаємо з вогню і вмішуємо цукор. По одному додаємо яйця і збиваємо поки суміш не стане блискучою і однорідною. Наостанок додаємо борошно, какао, пекарський порошок, сіль і вимішуємо до однорідності.

Готове тісто викладаємо у форму і зверху посипаємо малиною, злегка їх вдавлюємо. Випікаємо 15 хв. Брауні пропечеться, але залишиться вологим всередині.

9886-image.jpeg...

Розповісти друзям:

Vana Tallin liqueur milk chocolate truffels

2057-HMchokos7.JPG218-HMchokos4.JPG2931-HMchokos5.JPG

Ну нарешті! Чекала спеціальної нагоди приготувати шоколадні трюфелі. І сьогодні саме той день! Надзвичайно просто їх зробити. І все, що потрібно - лише 5 інгредієнтів (ОК, 6 якщо їх ще обкатувати у какао-порошку або мелених горішках). Перемішали, почекали, наліпили кульок, облизали пальці...

Безнадійні, багаті смаком, солодкі, але не занадто солодкі. І безумовно, на першому місці несподіванка - аромат лікеру, який раптом розкривається наостанок. Звичайно, Ви вільні у виборі: лікер, бальзам, коньяк, віскі...

Домашні шоколадні цукерки
Інгредієнти:

100г молочного шоколаду, 2 ст. л. вершків, 2 ст. л. вершкового масла, 1 ст. ложка крем-лікеру "Старий Таллін", на вибір для обкатування: мелені горіхи, какао-порошок, пластівці мигдалю.

Приготування:

Шоколад разом із домашніми вершками та маслом розтоплюємо на паровій бані. Відставляємо на кілька хвилин охолонути і потім додаємо бальзам. Кладемо на 2-3 години до холодильника. Формуємо кульки і обкатуємо горішках або какао-порошку. Вийде 15 цукерок (11-12 грамів кожна). Їсти відразу або зберігати в холодильнику у щільно закритій посудині (кажуть, що тиждень, але у нас так довго не затримуються)))). ...

Розповісти друзям:

Crincle cookies

Щодня прилипаю носом до вікна виглядаючи сніг. Дуже-дуже хочеться вже. Закриваю руками очі і бачу засніжені вершини гір ...

Живе ж там хтось на небі, має собі багато формочок (як я), ліпить сніжинки, ладує їх до величезного морозильника, а потім як посиииииипеее!!! Хоч би пчихнув, лінюх, аби на нас хоч щось впало)))

А я не лінуюсь і знову щось вигадую. Печенька з тріщинками - мало б в назві ще бути "red velvet", але вийшло якесь "bloody pink"))) Я затятий противник всіляких там барвників і штучних мастик, ну але таке вже воно красиве, і так захотілось випробувати той рецепт... Наступного разу зроблю шоколадне і буде саме те!

8067-Crincles.JPG1865-red velvet.JPG7582-Crincle cookies.JPG ...

Розповісти друзям:

Chocolate drops cookies

8085-Chocodrops.JPG2480-Chococookies.JPG8243-Cookies.JPG571-Drops.JPG

Ранок 19 грудня - один з тих ранків, коли найлегше і найприємніше прокидатися! Та відразу заглядати під подушку))) Розривати папір на дрібні клапті, шелестіти обгортками цукерок ... зимові свята почалися!

Щоб підготовка до них не була стресовою (для мене домашня випічка один з атрибутів Різдва), я вирішила випробувати кілька рецептів печива завчасно. Звісно, ділюсь тут з усіма. Напередодні спекла печиво з шоколадними краплями. Що я можу сказати, воно відкриє для вас новий рівень життя!)))))) Пухке, ароматне, шоколадне, величезне - ви цього варті. І мінімум зусиль.

Печиво з шоколадними краплями
Інгредієнти:

1 1/2 склянки борошна, 1 велике яйце, 1/2 склянки цукру, 1/2 ч.л. пекарського порошку, 100 г м'якого масла, дрібка солі, 1 пакетик ванільного цукру, 3/4 склянки крапель молочного шоколаду (можна грубо нарубати плитку).

Приготування:

Духовку розігріваємо до 180°C. Пательню вкриваємо пекарським папером.

Яйце збиваємо з цукром та ванільним цукром. Додаємо масло та просіяні сухі інгредієнти. Наостанок вмішуємо краплі молочного шоколаду.

Готове тісто кладемо до холодильника на півгодинки.

Формуємо кульки і викладаємо на пательню. Зверху можна трішки приплюснути чимось плоским. Вийде 12 штук.

Випікати 8-12 хв (поки злегка не зазолотиться). ВАЖЛИВО НЕ ПЕРЕПЕКТИ! Тоді печиво вийде м'яким і ніжним. Ця порада згадується майже у кожному рецепті, але є дійсно суттєвою. Виймайте з духовки навіть, якщо виглядає не готовим. Залиште на пательні охолоджуватися на 30 хв і все вийде просто чудово!...

Розповісти друзям:

Pears in a pot

5210-Pears in a pot.JPG

5490-Pears in a pot 3.JPG

Порційні шоколадні пудинги з цілою грушкою в кожному. Гуманно придумано - кожен одержує свій маленький тортик і ніхто не сперечається за останній шматок.

Вдалися в мене доволі гарненькі. Груші не повинні бути якогось конкретного сорту. Головне, щоб діаметром менші за формочки (а зверху виглядатимуть у будь-якому випадку). Зустрічались мені рецепти, коли груші чистять і виймають серединки. Думаю, це зайве. Я пекла і з шкіркою, і без - на смак пудингів це не впливає. І на акуратність поїдання також)).

В залежності від тривалості випікання серединка може вийти повністю пропеченою (20 хв) або з "ефектом лави", як у шоколадному фондані (12-15хв). Загалом все готується дуже швидко. Рецепт розрахований на 4 порції.

2971-Pears in a pot 2.JPG8714-Pears in a pot 4.JPG7724-Pears in a pot 5.JPG ...

Розповісти друзям:

Chocolate cake with caramel buttercream and crunchy caramel popcorn

3352-Chocolate caramel cake.jpg

Такий грайливий, для мене незвичний тортик. Рецепт підгледіла у Linda Lomellino - зацікавив мене карамельним попкорном. Саме карамельний - мій улюблений смак попкорну. Спочатку планувалось навчитися готувати лише його для домашніх кінопереглядів (шок-шок-шок - я ж зможу додавати карамелі, скільки хочеться!). Але сама не пам'ятаю як це сталось - зовсім випадково і торт спекла))) Буває... Особливо сподобалися шоколадні коржі. Вони досить вологі і ароматні.

360-Homemade caramel cake.jpg ...

Розповісти друзям:

Із любові до сирого тіста і заварного крему почалася моя дружба з пекарством. Кілограми рогаликів та сухариків з бабцею і сотні еклерів з мамою... І завжди я поряд, щоб облизати ложку))

Випічка і десерти не є базовими потребами у харчуванні. Тому сам процес — це розвага, яка приносить радість.

Апетитні аромати, від яких можна зомліти, і безкінечна імпровізація — те, що подобається мені зараз.

Якщо у вас вдома завжди є яйця, борошно, масло і молоко, цей блог для вас.

Надя