Sweetwood

... because I'm cooking now!

Posts Tagged with cinnamon

Apple scones

Цими днями блогу 2 роки. Нагадали соцмережі) Дякую їм за це, бо я б ще довго відкладала новий пост. Такий чарівний пендель.

Щось ситненьке приготуємо сьогодні - скони з яблуками (хтось знає, як то буде солов'їною?) Булочки наче з бабциного записника - домашні і затишні, неоковирні на вигляд, але аромаааатні...мммм. Ота поливка з корицею їх істотно доповнює: яблука люблять корицю.

Отже, нагадаю, що страва не для тих, хто любить поїсти, але не любить присідати))

1913-IMG_5083.JPG8000-IMG_5085.JPG4397-IMG_5088.JPG

Скони з яблуками
Інгредієнти:

Склянка очищених і нарізаних дрібними шматочками яблук, 1 яйце, 2 склянки борошна, 1 ч.л. порошку до печива, 2 ч.л. меленої кориці, 1 склянка цукру, дрібка меленого мускатного горіха, дрібка солі, 8 ст. ложок вершкового масла, півсклянки йогурту.

Для поливки: 2 ст. ложки яблучного сидру, 4 ст. л. топленого вершкового масла, 1 ч.л. меленої кориці, 2-3 ст. л. цукрової пудри.

Note: спеції (корицю та мускатний горіх) можна замінити сумішшю спецій для приготування глінтвейну.

Приготування:

Духовку розігріваємо до 180°C. Форму вистилаємо пекарським папером.

Змішуємо всі сухі інгредієнти у більшій мисці. До цієї суміші руками підмішуємо масло.

Окремо збиваємо йогурт з яйцями. Додаємо яблука.

Далі усе змішуємо вручну докупи. Тісто спершу кришитиметься, але коли добре вимісите - получиться гарна куля.

Викладаємо тісто на посипану борошном поверхню, розплескуємо круг прибл. 20 см у діаметрі і товщиною близько 2 см. Гострим ножем розрізаємо на 8 частин. Переміщаємо на підготовлену пательню, залишаючи між шматками проміжки (тісто збільшиться в об'ємі).

Випікаємо до рум'яного кольору (орієнтовно 15 хв).

Тим часом приготуємо поливку, змішавши усі необхідні інгредієнти. Поливаємо скони ще теплими - дім наповниться ароматом кориці ^-^

4595-IMG_5087.JPG

Ну, ви в курсі, що яблука сміливо можна замінити чорницями, малинками, полуничками...

Гайда пікнікувати?...

Розповісти друзям:

Pear and Cinnamon frangipane tartalets

Pear_minipies_1

Тарти з грушами та корицею
Інгредієнти для тіста:

1 і 2/3 склянки борошна, дрібка солі, 50 г цукрової пудри без грудочок, 125г холодного вершкового масла, 2 яєчних жовтки, 2 ст. л. дуже холодної води.

Інгредієнти для начинки:

75г вершкового масла, 75г цукру, 1 яйце, 1 ст. л. ванільного сиропу (або пакетик ванільного цукру), 100г дрібно меленого мигдалю, 3 стиглі груші (почищені, розрізані на половинки), дрібка меленої кориці, збиті вершки або морозиво для подачі (звісно, за бажанням).

Приготування:

Щоб приготувати тісто, змішуємо борошно, сіль, цукрову пудру, масло, ваніль (я це роблю руками, без міксера) доки не утворяться великі крихти. Далі додаємо яєчні жовтки та воду і швидко вимішуємо поки не сформується цілісна куля. Розділяємо тісто на шість рівних частин, формуємо диски, загортаємо в харчову плівку і кладемо до холодильника принаймні на 2 год.

Духовку розігріваємо до 200°C. Жаростійкі форми змащуємо вершковим маслом і посипаємо борошном.

Збиваємо масло та цукор у достатньо великій мисці допоки маса не стане кремоподібною та блідою. Далі додаємо яйце з ваніллю, мигдалеве борошно, корицю і ще трішки збиваємо до однорідності.

Кожен шматок тіста розтачуємо і викладаємо у формочки, добряче притиснувши пальцями, зайве зрізаємо гострим ножем. Мигдалеву масу рівномірно розкладаємо у тарталетки. Груші розрізаємо на шматочки товщиною у кілька мм, залишаючи половинку скріпленою (недорікаємо кілька мм до основи), і викладаємо у тартелетки поверх начинки.

Випікаємо приблизно 30хв до золотистого кольору. З формочок виймаємо, коли тарталетки трохи охолонуть. Їмо посипавши цукровою пудрою або з морозивом або з вершками.

Pear_minipies_2Pear_minipies_3Pear_minipies_5Pear_minipies_6...

Розповісти друзям:

Із любові до сирого тіста і заварного крему почалася моя дружба з пекарством. Кілограми рогаликів та сухариків з бабцею і сотні еклерів з мамою... І завжди я поряд, щоб облизати ложку))

Випічка і десерти не є базовими потребами у харчуванні. Тому сам процес — це розвага, яка приносить радість.

Апетитні аромати, від яких можна зомліти, і безкінечна імпровізація — те, що подобається мені зараз.

Якщо у вас вдома завжди є яйця, борошно, масло і молоко, цей блог для вас.

Надя