Sweetwood

... because I'm cooking now!

Posts Tagged with clafoutis

Cla-cla-clafoutis :)))

Cherry clafoutis

10-image.jpeg3474-image.jpeg5044-image.jpeg

Вишневе клафуті

Вихідні видалися гамірними.

Рвали вишні - це найщасливіший атрибут кожного літа. Ну бо що головне влітку? - Їздити на ровері і залізти безкарно на дерево. Щоразу переживаю, що хтось таки ввалиться з драбини або з даху, але кожного разу всі цілі. Тьфу-тьфу-тьфу. Згадую це все, поїдаючи клафуті, і обличчя розпливається в посмішці :) Радію, що можу поділитися цим рецептом з вами сьогодні. Люблю дуже, сподіваюсь, і ви полюбите. Найпростіший торт! (я так пишу щоразу?))))

Інгредієнти:

400г вишень, 4 яєць, 3 ст. ложки масла, 200 мл молока, 130г борошна, 80г цукру, пакетик ванільного цукру, дрібка солі.

Приготування:

Духовку розігріваємо до 200°C. Форму щедро змащуємо вершковим маслом.

Вишні миємо і просушуємо рушничком. Видаляємо кісточки (можете залишити). Викладаємо на дно форми.

Просіяне борошно, цукор, ванільний цукор, сіль змішуємо у великій мисці. Додаємо молоко і одне за одним яйця. Наостанок додаємо масло і вимішуємо до однорідності. Виливаємо масу поверх вишень. Тісто рідке, навіть рідше, ніж я готую для млинців.

15 хв випікаємо при температурі 200°C, далі скручуємо до 180°C і випікаємо ще півгодини. Дайте охолонути і осісти (клафуті надується). Посипте цукровою пудрою і насолоджуйтесь!

Кла-кла-клафуті :)))

1892-image.jpeg

...

Розповісти друзям:

Із любові до сирого тіста і заварного крему почалася моя дружба з пекарством. Кілограми рогаликів та сухариків з бабцею і сотні еклерів з мамою... І завжди я поряд, щоб облизати ложку))

Випічка і десерти не є базовими потребами у харчуванні. Тому сам процес — це розвага, яка приносить радість.

Апетитні аромати, від яких можна зомліти, і безкінечна імпровізація — те, що подобається мені зараз.

Якщо у вас вдома завжди є яйця, борошно, масло і молоко, цей блог для вас.

Надя