Sweetwood

... because I'm cooking now!

Posts Tagged with cookies

Crincle cookies

Щодня прилипаю носом до вікна виглядаючи сніг. Дуже-дуже хочеться вже. Закриваю руками очі і бачу засніжені вершини гір ...

Живе ж там хтось на небі, має собі багато формочок (як я), ліпить сніжинки, ладує їх до величезного морозильника, а потім як посиииииипеее!!! Хоч би пчихнув, лінюх, аби на нас хоч щось впало)))

А я не лінуюсь і знову щось вигадую. Печенька з тріщинками - мало б в назві ще бути "red velvet", але вийшло якесь "bloody pink"))) Я затятий противник всіляких там барвників і штучних мастик, ну але таке вже воно красиве, і так захотілось випробувати той рецепт... Наступного разу зроблю шоколадне і буде саме те!

8067-Crincles.JPG1865-red velvet.JPG7582-Crincle cookies.JPG ...

Розповісти друзям:

Chocolate drops cookies

8085-Chocodrops.JPG2480-Chococookies.JPG8243-Cookies.JPG571-Drops.JPG

Ранок 19 грудня - один з тих ранків, коли найлегше і найприємніше прокидатися! Та відразу заглядати під подушку))) Розривати папір на дрібні клапті, шелестіти обгортками цукерок ... зимові свята почалися!

Щоб підготовка до них не була стресовою (для мене домашня випічка один з атрибутів Різдва), я вирішила випробувати кілька рецептів печива завчасно. Звісно, ділюсь тут з усіма. Напередодні спекла печиво з шоколадними краплями. Що я можу сказати, воно відкриє для вас новий рівень життя!)))))) Пухке, ароматне, шоколадне, величезне - ви цього варті. І мінімум зусиль.

Печиво з шоколадними краплями
Інгредієнти:

1 1/2 склянки борошна, 1 велике яйце, 1/2 склянки цукру, 1/2 ч.л. пекарського порошку, 100 г м'якого масла, дрібка солі, 1 пакетик ванільного цукру, 3/4 склянки крапель молочного шоколаду (можна грубо нарубати плитку).

Приготування:

Духовку розігріваємо до 180°C. Пательню вкриваємо пекарським папером.

Яйце збиваємо з цукром та ванільним цукром. Додаємо масло та просіяні сухі інгредієнти. Наостанок вмішуємо краплі молочного шоколаду.

Готове тісто кладемо до холодильника на півгодинки.

Формуємо кульки і викладаємо на пательню. Зверху можна трішки приплюснути чимось плоским. Вийде 12 штук.

Випікати 8-12 хв (поки злегка не зазолотиться). ВАЖЛИВО НЕ ПЕРЕПЕКТИ! Тоді печиво вийде м'яким і ніжним. Ця порада згадується майже у кожному рецепті, але є дійсно суттєвою. Виймайте з духовки навіть, якщо виглядає не готовим. Залиште на пательні охолоджуватися на 30 хв і все вийде просто чудово!...

Розповісти друзям:

Chocolate cookies with peanut butter

Peanut_cookies_20

Арахісове масло відкрила для себе недавно. І направду здивована кількістю його різновидів і кількістю виробників в Україні. Купила у Львові (точніше Зореслав привіз такий подаруночок "на замовлення").

Старанно виробляла кожну печенюшечку, а тут раз-раз і нема! (Останніми ділились по половинці))). Насправді, це найкращий комплімент шоколадному печиву з арахісовим маслом!

Peanut_cookies_20Peanut_cookies_20 ...

Розповісти друзям:

Із любові до сирого тіста і заварного крему почалася моя дружба з пекарством. Кілограми рогаликів та сухариків з бабцею і сотні еклерів з мамою... І завжди я поряд, щоб облизати ложку))

Випічка і десерти не є базовими потребами у харчуванні. Тому сам процес — це розвага, яка приносить радість.

Апетитні аромати, від яких можна зомліти, і безкінечна імпровізація — те, що подобається мені зараз.

Якщо у вас вдома завжди є яйця, борошно, масло і молоко, цей блог для вас.

Надя