Sweetwood

... because I'm cooking now!

Posts Tagged with cream

Pavlova

2878-Pavlova4.JPG1520-Pavlova7.JPG1834-Pavlova2.JPG

Знають балерини толк в десертах, я вам скажу (лінуюсь дублювати тут історію виникнення)! Так, тут цукру багато, але торт надзвичайно легкий! Ефектний і тане у роті... Головна фішка - свіжі фрукти. Зараз не час, але закортіло)) А ще це варіант для тих, хто не помістився у лижний костюм, але сподівається таки одягти купальний)))))))

7845-Pavlova.JPG

Десерт "Павлова"
Інгредієнти:

білки 4 яєць, 220 г цукрової пудри, 2 ч.л. крохмалю, 1 ч.л. оцту, 400 мл сметани для крему, пригорща ягід.

Приготування:

Духовку попередньо розігріваємо до 140 ̊C. Пательню встеляємо пекарським папером.

Яєчні білки збиваємо поки не стануть густими і пухкими. Поступово додаємо цукрову пудру, продовжуючи збивати на високій швидкості поки вона повністю не розчиниться і суміш не стане дуже щільною і блискучою. Далі додаємо оцет, просіяний крохмаль і акуратно перемішуємо до однорідності.

Викладаємо суміш на пательню у формі кола, надаємо красивої форми, а всередині робимо невелику заглибину.

Температуру в духовці зменшуємо до 100 ̊C. Випікаємо впродовж години-півтори. Для мене важливо, щоб колір залишався білим і не пожовтів (припікся). Вимикаємо духовку і залишаємо всередині охолоджуватись (я залишаю духовку ледь відчиненою, щоб виходила волога). Потім виймаємо і повністю охолоджуємо.

Зверху викладаємо крем із гарно збитої сметани і добрячу пригорщу різних ягід. Мій улюблений варіант з полуницями))) Класно з вишнями "у своєму соці" і тертим шоколадом. Ще зустрічалась мені з бананами і карамеллю, але то вже славна балерина б геть не схвалила)))

Якщо залишиться, зберігайте так, щоб меренга не набрала вологи, - тоді й наступного для буде смачно....

Розповісти друзям:

Log house cake

Підсумки проведені, плани складені, списки приготовані - час приступати до виконання)) Я лише зараз зрозуміла, що це мій перший пост в новому році (десь на місяць майже пропала).

Смерекова хатка - то таки не найоригінальніша ідея для нового поста, але так мені сподобався торт (купу-купу років не їла), що захотілось поділитися. Це щось таке традиційне, дитячо-романтичне і добре забуте. Навіть назва говорить сама за себе, а думки заманюють кудись у дрімучі ліси, де хатинки зі зрубу припорошені снігами і лише дим з коминів видніється.

І ще подумала, що цей блог - це ж для мене також. От тепер буду мати свій рецепт, який як колесо на ходу вигадувала чи, точніше, пригадувала як мама готувала (ще трохи їй надзвонювала уточнювати).

2650-Cherry log house.JPG1929-Cherry logs house.JPG

Смерекова хатка
Інгредієнти:
Трубочки з вишнями

250г вершкового масла кімнатної температури, 200г сметани (6 повнезних ст. ложок), 3 скл. борошна, 1/2 ч.л. соди, 1 ст. ложка оцту + 1л. вишень "у своєму соці" або морожених для начинки.

Крем

200г масла, 300г цукрової пудри, 200г сметани.

Приготування:

До сметани вливаємо соду погашену оцтом. Додаємо масло, борошно і замішуємо тісто. Кладемо на півгодини до холодильника.

З вишень злити зайву рідину (процідити).

А тим часом приготуємо крем. Масло перетераємо з цукровою пудрою (макогін+макітра). Окремо збиваємо сметану. Вкінці ложкою змішуємо до однорідності і кладемо на холод.

Духовку розігріваємо до 200°C. Дві великі пательні змащуємо і посипаємо борошном.

Тісто ділимо на 15 рівних частин. Для цього варто скористатися вагою. Кожен шматочок розкачуємо розміром 30см х 10см. Вздовж довшого краю викладаємо вишні і скручуємо трубочку. Краї надійно скріплюємо. Усі трубочки викладаємо на пательні, проколюємо у кількох місцях виделкою і випікаємо 20-25хв або до золотистого кольору.

Коли спечені трубочки охолонуть, залишиться лише скласти торт. Спершу викладаємо 5 штук, змащуємо кремом, далі 4, 3, 2, 1 і вкінці ще зверху і навколо трохи крему.

ВАЖЛИВО: цей торт потрібно готувати за добу до поїдання, щоб добряче настоявся/просочився. От чим довше стоїть, тим кращий, чесно кажучи. Прямо якийсь борщ, а не торт))) Але все терпіння того вартує.

5633-Log house.JPG...

Розповісти друзям:

Із любові до сирого тіста і заварного крему почалася моя дружба з пекарством. Кілограми рогаликів та сухариків з бабцею і сотні еклерів з мамою... І завжди я поряд, щоб облизати ложку))

Випічка і десерти не є базовими потребами у харчуванні. Тому сам процес — це розвага, яка приносить радість.

Апетитні аромати, від яких можна зомліти, і безкінечна імпровізація — те, що подобається мені зараз.

Якщо у вас вдома завжди є яйця, борошно, масло і молоко, цей блог для вас.

Надя