Sweetwood

... because I'm cooking now!

Posts Tagged with mirabelle

Mirabelle tart

Неймовірний! Чи може бути щось краще похмурого дощового дня? Отже, сьогодні такий шматочок сонця! P.S. Не забуваємо насолоджуватися процесом) 3934-Mirabelle_tart_0166_Vl.jpg5763-Mirabelle_tart_0138_Vl.jpg6194-Mirabelle_tart_0168_Vl.jpg

Тарт з аличі

(а як же ж класно звучить у французів - mirabelle - нє?)

(рецепт підгледіла у Mimi Thorisson "Manger")
Інгредієнти для тіста:

200г борошна, 1 ст. ложка цукру, дрібка солі, 120г масла кімнатної температури, 1-2 ст. ложки дуже холодної води.

Інгредієнти для начинки:

Аличі достатньо, щоб заповнити форму для тарта! Цукор, щоб посипати зверху, 1/2 склянки.

Приготування:

Духовку розігріваємо до 200°C.

Готуємо тісто. Змішуємо разом борошно, цукор та сіль. Пальчиками втираємо масло, щоб утворилися крихти. Додаємо достатньо води, щоб тісто стало доволі гладким. Формуємо кулю, загортаємо у харчову плівку і кладемо до холодильника на 30 хв мінімум.

Тісто розтачуємо тоненько і викладаємо у форму з бортиками. Проколюємо основу виделкою і кладемо на холод ще на 20-30 хв. Це дозволить краям коржа не втратити форму і не скочитися.

Аличу промиваємо і висушуємо. Розрізаємо на половинки і видаляємо кісточки. Викладаємо аличу по колу від країв до центру. Переконайтеся, що шматочки розташовані якомога щільніше (алича дуже "всядеться" при випіканні). Зверху посипаємо цукром (кількість, насправді, залежить від смаку і від того, наскільки солодкі ягоди).

Випікаємо до золотистого кольору, приблизно 25-30 хв.

Перед подачею залиште пиріг охолонути та відійти принаймні на 45 хв.

Mirabelle_tart_1 ...

Розповісти друзям:

Із любові до сирого тіста і заварного крему почалася моя дружба з пекарством. Кілограми рогаликів та сухариків з бабцею і сотні еклерів з мамою... І завжди я поряд, щоб облизати ложку))

Випічка і десерти не є базовими потребами у харчуванні. Тому сам процес — це розвага, яка приносить радість.

Апетитні аромати, від яких можна зомліти, і безкінечна імпровізація — те, що подобається мені зараз.

Якщо у вас вдома завжди є яйця, борошно, масло і молоко, цей блог для вас.

Надя