Sweetwood

... because I'm cooking now!

Posts Tagged with pavlova

Pavlova

2878-Pavlova4.JPG1520-Pavlova7.JPG1834-Pavlova2.JPG

Знають балерини толк в десертах, я вам скажу (лінуюсь дублювати тут історію виникнення)! Так, тут цукру багато, але торт надзвичайно легкий! Ефектний і тане у роті... Головна фішка - свіжі фрукти. Зараз не час, але закортіло)) А ще це варіант для тих, хто не помістився у лижний костюм, але сподівається таки одягти купальний)))))))

7845-Pavlova.JPG

Десерт "Павлова"
Інгредієнти:

білки 4 яєць, 220 г цукрової пудри, 2 ч.л. крохмалю, 1 ч.л. оцту, 400 мл сметани для крему, пригорща ягід.

Приготування:

Духовку попередньо розігріваємо до 140 ̊C. Пательню встеляємо пекарським папером.

Яєчні білки збиваємо поки не стануть густими і пухкими. Поступово додаємо цукрову пудру, продовжуючи збивати на високій швидкості поки вона повністю не розчиниться і суміш не стане дуже щільною і блискучою. Далі додаємо оцет, просіяний крохмаль і акуратно перемішуємо до однорідності.

Викладаємо суміш на пательню у формі кола, надаємо красивої форми, а всередині робимо невелику заглибину.

Температуру в духовці зменшуємо до 100 ̊C. Випікаємо впродовж години-півтори. Для мене важливо, щоб колір залишався білим і не пожовтів (припікся). Вимикаємо духовку і залишаємо всередині охолоджуватись (я залишаю духовку ледь відчиненою, щоб виходила волога). Потім виймаємо і повністю охолоджуємо.

Зверху викладаємо крем із гарно збитої сметани і добрячу пригорщу різних ягід. Мій улюблений варіант з полуницями))) Класно з вишнями "у своєму соці" і тертим шоколадом. Ще зустрічалась мені з бананами і карамеллю, але то вже славна балерина б геть не схвалила)))

Якщо залишиться, зберігайте так, щоб меренга не набрала вологи, - тоді й наступного для буде смачно....

Розповісти друзям:

Mini dried cherries and chocolate ganache meringues

"Щось так холод підкрадається, підкрадається... Дощ, мряка... Потрібно негайно відкривати сезон ШОКОЛАДУ! Точно! З ним легше пережити цю осінню негоду, особливо, якщо в "заначці" такий рецепт! Отак облизуєш в кінці ложку від шоколаду, примружуєш очі і здається, що за вікном пішов такий лапатий сніг ))) Ммммм... Уже зовсім скоро. А поки спечемо щось новеньке" - поки я працювала над текстом до цього посту, сніг таки пішов! Просто магія... 4411-Mini pavlova chocolate kisses_0282_6793-Mini pavlova chocolate kisses_0275_ ...

Розповісти друзям:

Із любові до сирого тіста і заварного крему почалася моя дружба з пекарством. Кілограми рогаликів та сухариків з бабцею і сотні еклерів з мамою... І завжди я поряд, щоб облизати ложку))

Випічка і десерти не є базовими потребами у харчуванні. Тому сам процес — це розвага, яка приносить радість.

Апетитні аромати, від яких можна зомліти, і безкінечна імпровізація — те, що подобається мені зараз.

Якщо у вас вдома завжди є яйця, борошно, масло і молоко, цей блог для вас.

Надя