Sweetwood

... because I'm cooking now!

Posts Tagged with peach

Peach cake

Торт з персиками

Земна куля невпинно крутиться, літо моє наповнене несподіваних проектів, фотографії залежались у архівах і сьогодні хочеться поділитись новеньким. Отже, персиковий торт!

Неймовірно цікава скоринка у нього - смачна і така по-домашньому "затишна" ^_^ От завдяки ній цей персиковий торт поповнив мій перелік рецептів, які хочеться повторити. Ну і, звісно, пройшов випробування моїми домашніми критиками) Проготовані персики тануть у роті - готуйте більше. Якщо залишаться - можна подати додатково зі шматком торта.

Сміливо кладіть замість персиків м'які груші, сливи, абрикоси. Провали виключені!

922-image.jpeg2758-image.jpeg

Торт з персиками
Інгредієнти:

6 персиків, 125 г вершкового масла, 200 г цукрової пудри, 2 яйця, 125 г борошна, 1 ч.л. розпушувача.

Приготування:

Духовку розігріваємо до 150°C. Форму змащуємо вершковим маслом.

Половинки персиків без кісточок кладемо в каструльку, заливаємо сумішшю з 4 столових ложок води і 3 столових ложок цукру. Кладемо на маленький вогонь і тушкуємо до м'якості.

Вершкове масло розтираємо із цукровою пудрою, всипаємо борошно та розпушувач, до отриманої маси додаємо збиті яйця.

Персики викладаємо у форму, поверх викладаємо тісто (власне, "викладаємо", бо воно доволі густе; і не покриє персики повністю), і випікаємо 25-30 хвилин.

4701-image.jpeg...

Розповісти друзям:

Peach mascarpone cream cake

Peach mascarpone cream cake

7084-Peach_cake_vs_1.jpg130-Peach_cake_vs_2.jpg

Що ж... Лише на перший погляд рецепт не зовсім відповідає сезону. Але ж саме час почистити запаси.

Влітку з цікавості законсервувала я (під чітким маминим керівництвом!) дві порції по 1л половинок персиків: одна мені, інша - мамі (гордість мене розпирає). От і зберігалась вона, забута, в холодильнику. Якось Зореслав до неї дістався і, переплутавши з помідорами, мало не відкрив!))))))) Врятувала. Так персики нагадали про себе, знайшовся відповідний рецепт і створилась така смакота.

Торт ми подарували. От і уся історія.

P.S. Такі ті персики смачні, що знову буду запасатись.

Торт з мигдалевим безе, консервованими персиками та кремом із сиру маскарпоне
Інгредієнти:

Для коржів: 3 яєчних білки, 120 г цукрової пудри, 120 г подрібненого мигдалю, 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю, 20 г мигдалевих пластівців.

Для начинки: 250 мл сиру маскарпоне, 60 г цукрової пудри, 1 яйце, 3 персики (6 половинок).

Приготування:

Духовку розігріваємо до 180°C.

Білки збиваємо міксером допоки не сформуються вершечки. Продовжуючи збивати, поступово додаємо цукрову пудру, - з часом маса стане щільною та блискучою. Наостанок додаємо змелені горіхи та крохмаль і акуратно перемішуємо.

Викладаємо тісто рівномірним 1,5см шаром на встелену пекарським папером пательню розміром 27см х 36см. Зверху половину майбутнього коржа посипаємо пластівцями мигдалю, легенько вдавлюємо.

Випікаємо 20 хв. Варто приглянути, щоб занадто не зарум'янилось. Даємо охолонути не виймаючи з пательні.

Тим часом приготуємо крем. Збиваємо жовток і половинку цукрової пудри, вкінці додаємо сир і ще трішки збиваємо. В окремій мисці чистими насадками збиваємо білок, поступово додаючи решту цукрової пудри. Білкову суміш вмішуємо у жовткову до однорідності.

Відклеюємо обережно від меренги папір і робимо з неї два кола діаметром 18см. Це як у дитинстві - прикладаємо тарілку відповідну і ножем вирізаємо. Обрізки зберігаємо - все піде в торт! Персики проціджуємо, щоб позбутись зайвої рідини. Я навіть зняла з них шкірки (на ваш розсуд). На той корж, що без пластівців, рівномірно викладаємо половину крему, далі персики, зверху подрібнені на невеликі шматки обрізки меренги і решту крему. Накриваємо коржем з пластівцями мигдалю. Якщо потрібно - підрівняйте з боків крем. Торт готовий!

На ніч (кілька годин) кладемо до холодильника. ...

Розповісти друзям:

Із любові до сирого тіста і заварного крему почалася моя дружба з пекарством. Кілограми рогаликів та сухариків з бабцею і сотні еклерів з мамою... І завжди я поряд, щоб облизати ложку))

Випічка і десерти не є базовими потребами у харчуванні. Тому сам процес — це розвага, яка приносить радість.

Апетитні аромати, від яких можна зомліти, і безкінечна імпровізація — те, що подобається мені зараз.

Якщо у вас вдома завжди є яйця, борошно, масло і молоко, цей блог для вас.

Надя