Sweetwood

... because I'm cooking now!

Posts Tagged with pears

Pears in a pot

5210-Pears in a pot.JPG

5490-Pears in a pot 3.JPG

Порційні шоколадні пудинги з цілою грушкою в кожному. Гуманно придумано - кожен одержує свій маленький тортик і ніхто не сперечається за останній шматок.

Вдалися в мене доволі гарненькі. Груші не повинні бути якогось конкретного сорту. Головне, щоб діаметром менші за формочки (а зверху виглядатимуть у будь-якому випадку). Зустрічались мені рецепти, коли груші чистять і виймають серединки. Думаю, це зайве. Я пекла і з шкіркою, і без - на смак пудингів це не впливає. І на акуратність поїдання також)).

В залежності від тривалості випікання серединка може вийти повністю пропеченою (20 хв) або з "ефектом лави", як у шоколадному фондані (12-15хв). Загалом все готується дуже швидко. Рецепт розрахований на 4 порції.

2971-Pears in a pot 2.JPG8714-Pears in a pot 4.JPG7724-Pears in a pot 5.JPG ...

Розповісти друзям:

Pear and Cinnamon frangipane tartalets

Pear_minipies_1

Тарти з грушами та корицею
Інгредієнти для тіста:

1 і 2/3 склянки борошна, дрібка солі, 50 г цукрової пудри без грудочок, 125г холодного вершкового масла, 2 яєчних жовтки, 2 ст. л. дуже холодної води.

Інгредієнти для начинки:

75г вершкового масла, 75г цукру, 1 яйце, 1 ст. л. ванільного сиропу (або пакетик ванільного цукру), 100г дрібно меленого мигдалю, 3 стиглі груші (почищені, розрізані на половинки), дрібка меленої кориці, збиті вершки або морозиво для подачі (звісно, за бажанням).

Приготування:

Щоб приготувати тісто, змішуємо борошно, сіль, цукрову пудру, масло, ваніль (я це роблю руками, без міксера) доки не утворяться великі крихти. Далі додаємо яєчні жовтки та воду і швидко вимішуємо поки не сформується цілісна куля. Розділяємо тісто на шість рівних частин, формуємо диски, загортаємо в харчову плівку і кладемо до холодильника принаймні на 2 год.

Духовку розігріваємо до 200°C. Жаростійкі форми змащуємо вершковим маслом і посипаємо борошном.

Збиваємо масло та цукор у достатньо великій мисці допоки маса не стане кремоподібною та блідою. Далі додаємо яйце з ваніллю, мигдалеве борошно, корицю і ще трішки збиваємо до однорідності.

Кожен шматок тіста розтачуємо і викладаємо у формочки, добряче притиснувши пальцями, зайве зрізаємо гострим ножем. Мигдалеву масу рівномірно розкладаємо у тарталетки. Груші розрізаємо на шматочки товщиною у кілька мм, залишаючи половинку скріпленою (недорікаємо кілька мм до основи), і викладаємо у тартелетки поверх начинки.

Випікаємо приблизно 30хв до золотистого кольору. З формочок виймаємо, коли тарталетки трохи охолонуть. Їмо посипавши цукровою пудрою або з морозивом або з вершками.

Pear_minipies_2Pear_minipies_3Pear_minipies_5Pear_minipies_6...

Розповісти друзям:

Із любові до сирого тіста і заварного крему почалася моя дружба з пекарством. Кілограми рогаликів та сухариків з бабцею і сотні еклерів з мамою... І завжди я поряд, щоб облизати ложку))

Випічка і десерти не є базовими потребами у харчуванні. Тому сам процес — це розвага, яка приносить радість.

Апетитні аромати, від яких можна зомліти, і безкінечна імпровізація — те, що подобається мені зараз.

Якщо у вас вдома завжди є яйця, борошно, масло і молоко, цей блог для вас.

Надя