Sweetwood

... because I'm cooking now!

Posts Tagged with quince

Quince paste

2623-Quince paste.JPG

Останній зі списку запас на зиму. The last but not the least.

Пасту можна використовувати як варення - "хлібчик з маслом і з варенням" (фірмий десерт))). Класно, бо не розтечеться. Але насамперед - це прекрасне доповнення для закусок з сиром та в'яленим м'яском. Оригінальне таке доповнення, я б сказала.

Паста з айви
Інгредієнти:

4-5 штук айви (приблизно 1,4 кг), 125 мл води (півсклянки), 700 г цукру, вафлі, улюблений сир для подачі.

Приготування:

Очищені та нарізані на шматки айви заливаємо водою і проварюємо 30 хв (спочатку має сильно закипіти, далі скручуємо вогонь і періодично помішуємо). Коли трішки охолоне, все подрібнюємо блендером. Додаємо цукор і знову кладемо на плиту (вогонь маленький) і помішуємо поки цукор не розплавиться. Далі вогонь ще скручуємо і, не забуваючи час від часу помішувати (це основне), готуємо ще 3-3,5 год або поки суміш не стане рубіново-червоною і приставатиме до стінки каструльки. Відставляємо на 15 хв охолонути. Вийде приблизно 750 мл пасти. Розподіліть у приготовані ємності і розрівняйте вершки. Коли остаточно охолоне, накрийте кришками і зберігайте у холодильнику.

Смачного!...

Розповісти друзям:

Із любові до сирого тіста і заварного крему почалася моя дружба з пекарством. Кілограми рогаликів та сухариків з бабцею і сотні еклерів з мамою... І завжди я поряд, щоб облизати ложку))

Випічка і десерти не є базовими потребами у харчуванні. Тому сам процес — це розвага, яка приносить радість.

Апетитні аромати, від яких можна зомліти, і безкінечна імпровізація — те, що подобається мені зараз.

Якщо у вас вдома завжди є яйця, борошно, масло і молоко, цей блог для вас.

Надя