Posts Tagged with truffels
Vana Tallin liqueur milk chocolate truffels
Ну нарешті! Чекала спеціальної нагоди приготувати шоколадні трюфелі. І сьогодні саме той день! Надзвичайно просто їх зробити. І все, що потрібно - лише 5 інгредієнтів (ОК, 6 якщо їх ще обкатувати у какао-порошку або мелених горішках). Перемішали, почекали, наліпили кульок, облизали пальці...
Безнадійні, багаті смаком, солодкі, але не занадто солодкі. І безумовно, на першому місці несподіванка - аромат лікеру, який раптом розкривається наостанок. Звичайно, Ви вільні у виборі: лікер, бальзам, коньяк, віскі...
Домашні шоколадні цукерки
Інгредієнти:
100г молочного шоколаду, 2 ст. л. вершків, 2 ст. л. вершкового масла, 1 ст. ложка крем-лікеру "Старий Таллін", на вибір для обкатування: мелені горіхи, какао-порошок, пластівці мигдалю.
Приготування:
Шоколад разом із домашніми вершками та маслом розтоплюємо на паровій бані. Відставляємо на кілька хвилин охолонути і потім додаємо бальзам. Кладемо на 2-3 години до холодильника. Формуємо кульки і обкатуємо горішках або какао-порошку. Вийде 15 цукерок (11-12 грамів кожна). Їсти відразу або зберігати в холодильнику у щільно закритій посудині (кажуть, що тиждень, але у нас так довго не затримуються)))). ...